« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 28 dana i 22 sata
KRENITE!

Kako znati da je vrijeme za - odmor?

Bilo da se borite s prehladom ili se probijate kroz rovove u uredu, uvijek sanjamo o toplijim i lakšim danima. Ovo su znakovi da je vrijeme da spakirate kovčege

Vrijeme je za punjenje baterija
Vrijeme je za punjenje baterija (Arhiva)
Više o

godišnji odmor

,

odmor

Nije tajna da je odmor često idealan recept za 'izgaranje', osvježavanje, ponovnu energiju i obnovu.

Bez obzira putujete li blizu ili daleko od kuće, započnite s planiranjem, ako primjećujete ovih pet znakova upozorenja - vaš će vam um, tijelo i duh zahvaliti.

1. Osjećate se tužno i potišteno

Za mnoge, i samo planiranje putovanja sama može pružiti uzbuđenje i razveseliti vas. Studija Američke udruge psihologa utvrdila je da su odmori vrijedni za smanjenje stresa jer uklanjaju ljude iz standardnih okruženja i rutine povezanih s tjeskobom i stresom.

2. Dosadila vam je vaša rutina

Ako se osjećate kao da su vam dani pomiješana s monotonijom, vjerojatno i jesu, što čini put i odmak još važnijim za razbijanje rutine. Od poticanja kreativnosti do stvaranja svježih ideja, multikulturalna iskustva korisna su za cijelo  biće.

3. Imate problema sa spavanjem

Nemirne noći bez razloga  zajednički su znak tjeskobe i napetosti. Bez obzira na to imate li veći problem u životu, odvojite vrijeme za 'poništavanje' unutarnjeg sata. Osjećat ćete se produktivnije, opuštenije i spremni za rješavanje svih stvari koje vam stoje na putu.

4. Ne možete se sjetiti kad ste zadnji put išli na prvi odmor

Ako je vaša putovnica puna prašine, svakako je vrijeme za ustajanje i odlazak - zzbog vašeg zdravlja. Jedno je nizozemsko istraživanje otkrilo da samo iščekivanje  odmora potvrđeno poboljšava raspoloženje. Orijentirana Framingham Heart Study dokazala je  da žene koje najmanje dva godišnja idu na odmora, imaju osam puta manju vjerojatnost za srčani udar, prema Health.com. Isto tako, časopis dodaje da su u istraživanju muškaraca s povišenim rizikom za bolest, oni koji nisu uzimali godišnji odmor. Imali su 32 posto veću vjerojatnost da će umrijeti od srčanog udara.

5. Ne možete prestati maštariti o 'tom mjestu'

Bilo da ste napunili svoje društvene mreže fotografijama otoka, planina ili zemlje, vi ste jedina osoba o kojoj ovisi hoćete li tamo i stići.

05.07.2020. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  05.07.2020. 19:57
  čim počnu vrućine
 2. avatar
  Cranberry
  06.07.2020. 11:28
  Ljeto je najbolje za odmor
 3. avatar
  armando
  06.07.2020. 11:45
  tako je ljepoto srpanj mnogi tada idu na odmor
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh