« Život
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
LIJEPO

Kako žive parovi koji nisu ljubomorni

Ljubomora je u malim dozama sasvim prihvatljiva, čak i poželjna, no čim pređe tanku liniju prema opsesivnoj, život postaje nepodnošljiv - pa pokušajte to izbjeći

Možete li zamisliti kako vaša draga pleše tango s drugim?
Možete li zamisliti kako vaša draga pleše tango s drugim? (Arhiva)
Više o

ljubomora

,

parovi

,

pozitivna ljubomora

Pozitivna ljubomora dobra je za vezu, a i život u cjelini jer vas tjera da pronađete najbolju moguću varijantu sebe i pokažete se u najboljem svjetlu - no, nažalost, puno češće ljubomora postaje opsesivna i truje vezu na mnoge načine.

No, ima parova koji nisu ljubomorni, a neke njihove navike pomažu im da budu skladni i sretni, pa bismo vam toplo preporučili da i vi budete takvi.

Naime, ljudi osjećaju ljubomoru zbog više razloga - uplašeni su, nesigurni, osjećaju se ugroženo ili se jednostavno boje da će izgubiti osobu koju vole. Samopouzdana osoba koja se nalazi u zdravoj vezi rijetko će imati razlog za ljubomoru ili sumnju u svog partnera.

Za početak, ne uzrujavate se kada jedno od vas pleše/razgovara/smije se s drugom osobom

Nemate nikakvih problema s idejom da vaš partner pleše s drugom osobom na vjenčanju. Zapravo, gledanje njegovih/njezinih plesnih pokreta izaziva osmjeh na vašem licu. Ako je vaša veza čvrsta, plesanje ili flertanje vašeg partnera s drugim ljudima vam ne smeta jer znate da su vaši osjećaji privlačnosti još uvijek obostrani. Uostalom, vi ste ta osoba koju će vaš partner na kraju večeri odvesti kući.

Druga, možda još i bolja navika - oboje imate prijatelje suprotnog spola

Još važnije, ni vama ni vašem partneru ta zamisao nije čudna. Žena će možda odvesti svog prijatelja na aerodrom, a muškarac pomoći prijateljici da objesi slike u novome stanu. Ono što je bitno jest činjenica da ovakve aktivnosti ne izazivaju svađe i rasprave. Potpuno vjerujete jedno drugome i znate da ove situacije jednostavno pokazuju da je vašem partneru stalo do njegovih prijatelja. Drugim riječima, to vidite kao lijepu gestu umjesto kao prijetnju jer je vaš partner sam s drugom osobom.

Eto, tako je malo potrebno za sretnu vezu ...

27.09.2016. 21:40:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh