« Žene
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
MRNJAU ...

Kako žene prepoznaju konkurenciju

Visok i mladolik glas neke žene ostalima je kao crvena krpa, jer ga muškarci doživljavaju kao simbol mladosti i plodnosti, tvrde istraživači

Kako se žene međusobno gledaju preko nišana
Kako se žene međusobno gledaju preko nišana (Shutterstock)
Više o

žene

,

konkurencija

,

glas

,

boja glasa

Žene vrlo lako i jednostavno prepoznaju konkurenciju u naporima za osvajanje nekog muškarca, a radi se o - glasu. Naime, žene glasove drugih žena koji su viši smatraju neprijateljskima, što je dobilo i potvrdu u zanimljivom istraživanju.

Naime, tijekom istraživanja su muškarci kojima su puštane snimke ženskih glasova one s višim tonovima ocijenili  kao najprivlačnije - što je naročito bio slučaj kada su trebali izabrati favorite za jednonoćnu avanturu.

Naravno, kad su žene slušale iste snimke, mogle su točno predvidjeti koja boja glasa će se svidjeti muškarcima.

Istraživači vjeruju kako je viši ton glasa kod žena evoluirao da zvuči mladoliko i atraktivno potencijalnim partnerima. Dodaju da ovi rezultati potvrđuju njihova predviđanja da žene koriste vokalne karakteristike kako bi uočile konkurenciju ili prijetnju njihovoj vezi.

Uz to, istraživanje je dalo nove informacije o tome kako muškarci biraju, a žene se natječu za partnera. 

Istraživači su zaključili da žene koriste svoju boju glasa da bi muškarcima poslale poruku plodnosti i mladosti, jednako kao i što duboki muški glas šalje poruku dominacije i sigurnosti

Stoga - poradite na glasu, ako je potrebno ...

04.11.2015. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh