« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako zadržati ljetnu boju što duže?

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta pomoću kojih ćete dulje zadržati svoju divnu brončanu put

Kad se već cvrljite na suncu...
Kad se već cvrljite na suncu... (Arhiva)
Više o

boja kože

,

zadržavanje tena

Brončana put na kojoj svaka odjevna kombinacija izgleda puno bolje dobiva se ljeti, no žene često čine pogreške kojima otežavaju brzo tamnjenje i zbog kojih puno brže gube boju dobivenu sunčanjem.

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta pomoću kojih ćete dulje zadržati svoju divni brončani ten:

Depilaciju preskočite ljeti - dobro je poznato kako žene nisu ljubiteljice žileta jer samo kratkotrajno uklanja dlačice, no ljeti je ipak on pametniji izbor. Naime, depilacijom uklanjate i površinski sloj kože koji je preplanuo, stoga ako želite dulje zadržati svoju boju, kratko se prebacite na žilete. 

Izbjegavajte česte pilinge kože - iako je piling uvijek koristan jer uklanja odumrle stanice kože, nije koristan kada je riječ o zadržavanju preplanulog tena. Uz odumrle stanice, uklanja i  površinski sloj kože te na taj način brže gubite dobivenu boju. Stoga, ljeti smanjite broj pilinga ili jednostavno koristite nježnije preparate. 

Kreme za tijelo pod obavezno - ljeti je dobro češće koristiti losione za kožu zbog izlaganja suncu i soli. Ukoliko ih ne koristite dovoljno, utoliko će vam se koža početi guliti, a razlog tome može ležati i u pretjeranom sunčanju kada vam koža izgori. Zapamtite, hidratacija je skoro pa i najvažniji čimbenik u zadržavanju ljetne boje. 

Mrkva - sadrži beta karoten koji je savršen za tamnjenje, stoga pokušajte što češće konzumirati sok od mrkve ili jednostavno grickajte jednu sirovu mrkvu na dan. Zdravo i korisno, a mrkva je usput veoma korisna i za održavanje dobrog vida.

06.08.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh