« Seks
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
EH, DA ...

Kako vratiti želju za seksom?

Bez obzira na velike brojke, muškarci koji imaju problem s erekcijom osjećaju se vrlo usamljenima jer to često ne mogu povjeriti nikome pa čak ni razgovarati s partnericom o tome

Nemojte se sramiti
Nemojte se sramiti (Arhiva)
Više o

problemi

,

erekcija

,

erektilna disfunkcija

Problemi s erekcijom postali su sve češća pojava kod velikog broja muškaraca, osobito onih zrelijih, no to nije nikakvo iznenađenje.

No, bez obzira na velike brojke, muškarci koji imaju problem s erekcijom osjećaju se vrlo usamljenima jer to često ne mogu povjeriti nikome pa čak ni razgovarati s partnericom o tome.

Razlog je vrlo jednostavan - sram zbog neuspjeha u nečemu što bi trebalo biti prirodno i jednostavno i što, kad dobro funkcionira, predstavlja simbol muškosti.

Važno je znati da se problem s erekcijom može riješiti.

No, mehanizam erekcije je jedan od najkompliciranijih i najosjetljivijih mehanizama u tijelu i stoga nije ni čudno da zakaže.

Uzroci problema s erekcijom

Poteškoće u krevetu velikim su dijelom uzrokovane psihičkim čimbenicima, a manjim dijelom medicinskim problemima. Erektilnu disfunkciju mogu izazvati dijabetes, visok tlak i srčane bolesti, no puno češće su za nju krivi stres i brige zbog svakodnevnih problema i pošteškoća koje život stavlja pred nas.

Kad bi se čovjek mogao opustiti i ne misliti na strahove, puno bi mu lakše bilo funkcionirati, 

No, to jednostavno nije tako. Stoga, ako imate problema s erekcijom, prije svega razgovarajte s vašom partnericom i objasnite joj da nije ona kriva zbog vašeg niskog libida (ako je tome tako.

Ako nije, opet iskreno razgovarajte s njom i riješite to što vas tišti). Povjerite joj se, bit će vam lakše, a bliskost koja se pritom stvori među vama, možda potakne i vaš libido i spontano riješi problem.

Ukoliko je pak vaš problem s erekcijom više od slabog libida, odnosno ako vas dulje vrijeme muči erektilna disfunkcija, javite se svom liječniku koji će postaviti dijagnozu i odrediti terapiju. 

13.05.2017. 21:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh