« Život
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
SUPER!

Kako uživati u malim stvarima i biti sretan

Moderan život je strahovito brz te dosta stvari uzimamo zdravo za gotovo, no postoje neki trenuci zbog kojih bi na trenutak trebali zastati, cijeniti ih i razmišljati o njima

Za sreću je potrebno - malo
Za sreću je potrebno - malo (FreeDigitalPhotos)
Više o

sreća

,

život

Sreća nije nedostižna, dapače, svi će vam sretni ljudi reći istu stvar - uživaju u malim, svakodnevnim stvarima i smatraju ih vrjednijim za svoj život od velikih događaja koji uvijek sa sobom nose i puno, puno stresa. 

Evo par stvari koje u životu jednostavno ne smijete propustiti ili zaboraviti ...

Biti offline - jednostavno previše vremena provodi na internetu. Pokušajte se odspojiti na jedan dan i iskusiti taj osjećaj.

Davati drugima - riječ je o trenucima koji nas povezuju s drugim ljudima i našim osjećajima za empatiju. Stati i razmisliti o tome što ste učinili vjerojatno će vas "natjerati" da to učinite opet.

Družiti se s prirodom - svijet u kojem živimo je prekrasan. Uzmite vrijeme i uživajte u suncu na nekoj livadi ili pođite na šetnju u šumu.

Maturirati ili završiti fakultet - postigli ste nešto za što ste se trudili nekoliko godina, a vaši prijatelji i obitelj vam čestitaju.

Iskusiti razočaranje - sigurno nije riječ o ugodnom osjećaju, no razočaranje je nešto što svi moramo proći i iz čega možemo nešto naučiti.

Ispuniti nečiji san - malo je osjećaja koji se mogu mjeriti s onim kada nekoga drugoga usrećite zato zapamtite taj trenutak i taj osjećaj.

Otići na izlet s prijateljima - život često prijatelje odvede na različite strane i počnete se viđati sva rjeđe. Kada vam se pruži prilika da odete nekud s prijateljima koje niste dugo vidjeli, iskoristite ju.

Posjetiti neko posebno mjesto - nebitno radi li se o zemlji iz koje su vam korijeni ili izlet u Liverpool jer obožavate Beatlese, vrijeme provedeno na takvim mjestima je posebno.

Primiti nagradu - u životu primamo manje nagrada nego što zaslužujemo. Kada dobijete neku, budite ponosni!

Prva plaća - iako je obično to i najmanja plaća koju ćete dobiti, no ni jedna druga vas neće ispuniti s toliko ponosa i uzbuđenja.

Prvi put voziti auto - voziti auto brzo nam postane nešto sasvim obično zato uživajte u prvoj vožnji.

Slaviti obljetnice - obljetnice znače da je nešto preživjelo "ispit vremena" zato im vrijedi pridati pažnju.

Svjedočiti važnom trenutku u povijesti - prisustvovati nečemu zaista povijesnom je rijetko. Kada takvi trenuci dođu bitno ih je prepoznati.

Učiniti nešto spontano - većina nas uglavnom postane robovima navike i zato moramo s vremena na vrijeme učiniti nešto neplanirano

Uspjeti na poslu - posao često može biti nezahvalan, no postoje trenuci kada kada ste posebno ponosni na vaš uspjeh.

Uspjeti u nečemu što niste vjerovali da možete - iznenadite sebe i pretrčite marton? Naučite svirati svoju omiljenu pjesmu na gitari ili klaviru? Sposobni smo za daleko više toga nego što mislimo i potrebno je da si to dokažemo.

Uživati u ovom trenutku- neki trenuci su "dublji" od drugih, ali svaki koji iskusimo zaslužuje našu pažnju i zahvalnost.

Uživati u vrhunskom jelu - kada imate priliku jesti nešto što stvarno obožavate uživajte u svakom zalogaju.

Voditi odrasli razgovor s vašim roditeljima - u jednom trenutku vaši roditelji prestaju biti "policajci" te postaju "vašim vršnjacima".

Zaljubiti se - bilo kakav komentar ovdje je suvišan.

27.01.2016. 15:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh