« Život
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Kako uspješno odgojiti sretno dijete

Ono što djeca najviše žele je vaše vrijeme. Žele da im se posvetite, a ne kupujute nove igračke

Naučite kako usrećiti svoje dijete
Naučite kako usrećiti svoje dijete (FreeDigitalPhotos)
Više o

djeca

,

sreća

,

roditelji

Sretno dijete želja je svakog roditelja, no kako dobro znamo da je sreća nešto drugo za svaku osobu, treba malo poraditi na shvaćanj onoga što je sreća za djecu. 

Naime, ono što djeca najviše žele je vaše vrijeme. Žele da im se posvetite, a ne kupujute nove igračke. Zato će vam možda jedan od ovih pet savjeta pomoći da odgojite sretno dijete:

 

Neka pozitivne afirmacije budu vaša dnevna rutina - vaše dijete pokušava pronaći svoje mjesto u ovom svijetu. Potvrdite pozitivne odluke koje dijete radi. To možete učiniti riječima ili govorom tijela. Jednostavan osmijeh će im pokazati da odobravate njihov izbor. Budite otvoreni za djetetove ideje i pustite ih da isprobaju nove stvari. Djeca vole razmišljati glasno, a vi ih pokušajte u tome.  

Njegujte zahvalnost - odredite ono za što ste zahvalni, koliko god to malo bilo. To će pomoći u promicanju stava zahvalnosti u obitelji. Vaše dijete uči gledajući što vi radite i govorite. Kada promičete zahvalnost, to im pomaže razviti suosjećanje i nadu.

Pjevajte - djeca, od rođenja, vole čuti vaš glas. Ne brinite o tome kako zvučite - samo pjevajte. Možete pjevati djetetovu omiljenu pjesmu ili čak izmisliti novu. Kad su djeca mala, prirodno će pjevušiti. Sljedeći put kada dijete to učini, pjevajte zajedno s njima. Ovo je sjajan način povezivanja s djetetom.

Zajedno istražujte svijet - probajte svaki tjedan odvojiti par sati kako bi načili nešto novo s djetetom.  Dijete će vidjeti da se 'borite' s istim stvarima kao i ono, vidjet će da je život pun borbi, pobjeda, a ponekad i gubitaka. Tako će znati da ne mora biti savršeno. 

Zajedno radite nered - nemojte propustite trenutke radosti s djetetom zbog previše brige o neredu. Deset godina kasnije, nered će biti nevažan, ali ćete se sjećati zajedničkih trenutaka. Nemojte brinuti o tome što će misliti vaša obitelj i prijatelji. Ono što je važno je što vaše dijete misli i emocionalna veza s njim. Kad odraste, neće se sjetiti nereda, sjetit će vas se.

Za kraj - svi dobri roditelji čine pogreške. Priglite i cijenite vrijeme koje imate s djetetom, jer će narasti prije nego se okrenete. 

28.08.2017. 16:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh