« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako ublažiti opekline od sunca

Ako je šteta već učinjena i crveni ste, postoje neki prirodni načini kako možete ublažiti opekline od sunca i prije ih se 'riješiti

Pazite da vas ne opeče!
Pazite da vas ne opeče! (DeviantArt)
Više o

lijek

,

crvenilo

,

opekline od sunca

Sunčanje je sve samo ne bezazleno - čak i 15 minuta izlaganja sunčevim zrakama može biti dovoljno za opekline na blijedoj koži, pa uvijek nanesite kremu sa zaštitnim faktorom prije nego što izađete van.

Ali ako je šteta već učinjena i crveni ste, postoje neki prirodni načini kako možete ublažiti opekline od sunca i prije ih se riješiti.

Sakrijte se od sunca - ma koliko izgledalo očito, treba podsjetiti da trebate otići u hlad čim primjetite crvenilo na koži. Ne želite dalje naštetiti koži - a ako crvenilo nije izblijedilo preko noći, ne idite se opet sunčati i pokušajte izbjeći najjače sunce sljedećeg dana, jer ćete samo dodatno oštetiti kožu. 

Ohladite mjesto gdje je crvenilo i opekline - stavljanje hladnih obloga na na kožu može pomoći da se smanji početno crvenilo. Ako primijetite crvenilo brzo i uskočite u hladnu kadu ili stavite hladne ručnike, možete spriječiti dljnju upalu. Baš kao što stavljate vodu pod hladnu vodu ako ju spalite, isti princip vrijedi i za opekline od sunca.

Uzmite lijekove protiv bolova - neki uobičajeni lijekovi protiv bolova mogu pomoći u ublažavanju nelagode i upala uzrokovanih opeklinama sunca. Ako možete, pijte ibuprofen sljedećih 48 sati - ali provjerite uputstva i nemojte preći preporučenu dozu.

Voda - opekline često uzrokuju gubitak tekućine kroz kožu pa morate piti puno vode kako bi održali razinu hidratacije.

Nosite široku odjeću - ako se odjeća neprestano trlja na opeklinu, vjerojatno će je učiniti bolnijom i natečenijom. Držite se vrećastih košulja i izbjegavajte čvrste pojaseve ili dekolte.

20.06.2017. 16:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh