« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
SAVJETI :)

Kako ublažiti napad panike

Većina paničnih epizoda traje u prosjeku 20 minuta, a ovo su tri stvari koje možete napraviti kako bi napadaj panike prošao što bezbolnije

Ne dajte se
Ne dajte se (Arhiva)
Više o

napad panike

Napad panike vrlo je neugodna stvar - srce brže kuca, osoba se znoji, mučno joj je, osjeća bol u prsima, trnce u rukama i nogama te ima osjećaj da je odvojena od stvarnosti ili od sebe, kao da se nalazi u nekom paralelnom svijetu.

Većina paničnih epizoda traje u prosjeku 20 minuta, a ovo su tri stvari koje možete napraviti kako bi napadaj panike prošao što bezbolnije. 

Disanje dijafragmom - disanje dijafragmom šalje mozgu signale da ste opušteni i sigurni. Mozak će tu poruku prenijeti na organe, opustiti mišiće, usporiti otkucaje srca i vratiti vas u prirodno stanje.

Suočavanje - tako ćete steći samopouzdanje i povjerenje u tijelo da može izdržati napadaj te će početi reagirati na drugačiji način. Neće stvarati negativnu lančanu reakciju misli i tjelesnih simptoma.

Zamjena misli - umjesto da gfovorite sebi da će se dogoditi loše stvari, zapitajte se što ao se te loše stvari ne dogode? Korisno je i podsjetiti se u trenutku napadaja da će proći i da ga samo trebate izdržati.

29.11.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh