« Fun
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
UMJETNOST ILI OPSESIJA?

Kako to izgleda kada urednost prijeđe u opsesiju? Upravo ovako

Švicarski umjetnik i komičar Ursus Wehrli školski je primjer nekoga tko je uspješno spojio opsesivno-kompulzivni poremećaj s umjetničkom kreativnosti

Fotografija vijesti
Više o

konceptualna umjetnost

,

smiješne slike

,

opsesija

Postoji nekoliko razina urednosti.

Uredno.

Vrlo uredno.

I potpuno poremećeno uredno.

Švicarski umjetnik i komičar Ursus Wehrli školski je primjer nekoga tko se nalazi debelo u trećoj kategoriji. Ima li Ursus neki oblik opsesivno-kompulzivnog poremećaja, nismo uspjeli saznati. Međutim, pogledajte ovaj tanjur juhe kojeg je „uredio" i sami izvucite zaključke.

Okej, donekle možemo razumjeti slaganje abecede od slova iz juhe. Na kraju krajeva, tko to i sam nije napravio barem jednom kao dijete? Sljedeća stvar, s druge strane, potpuno je bizarna. Kakva to osoba, pri susretu s grančicom bora, pomisli da bi baš bilo zgodno rastaviti ju na manje grančice i onda izvaditi te posložiti iglice? (Iako moramo priznati da je činjenica da svaki par grančica na sebi ima isti broj iglica poprilično fascinantna.)

„Mi Švicarci poznati smo po čokoladi i siru", rekao je Ursus. „Naši vlakovi uvijek dolaze na vrijeme. Mi smo sretni samo kada sve funkcionira apsolutno besprijekorno." To svakako objašnjava činjenicu da je uspio skupiti veliki broj kooperativne djece, majki, očeva te baki i djedova da dođu u lokalni park, nakon čega ih je posložio prema spolu, dobi te visini.

Želite li vidjeti kako mu je ovo pošlo za rukom, pogledajte ovaj video.

Većina ljudi gledajući ovu sliku vidi isključivo slastan i lagani ljetni obrok. S druge strane, Ursus vidi priliku da precizno posloži vrlo uredno narezano voće i podijeli to s prijateljima.

Da je živ ni sam grčki matematičar Euklid, „otac geometrije", ne bi se posramio ove slike.

I za kraj, jedna potpuno bizarna ideja, koja dobro pokazuje kako bi izgledao svemir da su Bog, Majka priroda ili u što god već vjerujete, matematičari. Srećom po nas i ljepotu života, tomu ipak nije tako.

15.09.2011. 17:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh