« Život
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
PRIPAZITE

Kako tehnologija uništava moderne veze

Razvoj tehnologije donio je napredak, definitivno, no istovremeno predstavlja jednu od glavnih prijetnji modernim vezama

Mobiteli su se uselili i u krevet
Mobiteli su se uselili i u krevet (Shutterstock)
Više o

ovisnost

,

video igre

,

veze

,

tehnologija

,

moderne veze

,

online flertanje

Veze su na kušnji više nego ikad prije, pokazuje cijeli niz istaživanja, a jedan od glavnih uzroka problema je - moderna tehnologija.

Jedna od najčešćih opasnosti su društvene mreže, koje su u razvijenim zemljama sve češće razlog razvoda, a problem je u tome što omogućuju online flertanje (za koje više ne morate ići na specijalizirane portale). No, uz to se i objavljuju detalji o vezi koji mogu povrijediti partnera.

Tehnologija ima i utjecaj na zdravlje, kako fizičko, tako i mentalno - osobe koje provode previše vremena okružene tehnologijom lako postaju anksiozne, depresivne i nervozne što će na kraju utjecati na partnera.

Utjecaj na san također se ne smije zanemariti, jer nakon večernjeg buljenja u ekran nije moguće lako zaspati, pa manjak sna uzrokuje loše raspoloženje i veći broj svađa koje na kraju dovedu do raskida.

Za kraj, lako možete postati ovisni ili o svom smartphonu ili o video igrama (a često oboje), tako da vrijedi razmisliti o uklanjanju tehnologije iz naših života kad god je to moguće.

21.05.2015. 18:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh