« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Kako spriječiti pojavu bora oko očiju?

Kako se s godinama smanjuje proizvodnja kolagena, pa posljedično i elastičnost kože, prve se bore javljaju upravo na području oko očiju

Bore oko očiju pojavljuju se prve
Bore oko očiju pojavljuju se prve (Arhiva)
Više o

oči

,

bore

,

bore oko očiju

,

pojava bora

Koža oko očiju je koža jako tanka, a kako se s godinama smanjuje proizvodnja kolagena, pa posljedično i elastičnost kože, prve se bore javljaju upravo na području oko očiju.

Njega lica

Stručnjaci svakodnevno provode istraživanja o borama i njezi lica, a ono što kažu je da pogrešna njega lica uzrokuje bore. Skidanje šminke i svakodnevna njega svaku večer prije spavanja može itekako smanjiti nastanak bora.

Pod pravilnom njegom kože smatra se pravilan odabir proizvoda koji odgovara osobi. Ako proizvodi za skidanje šminke izazivaju osjećaj peckanja ili neugodan osjećaj znači da je vrijeme da se promijene.

Proizvodi na biljnoj bazi

U higijenu je poželjno uvrstiti proizvode na biljnoj bazi, a kada se prije spavanja skida šminka bitno je da se skida nježno. Žene ne vole skidanje tvrdokorne maskare, ali upravo zbog nje skidanje šminke nerijetko bude grubo, a koži oko očiju je potrebno vrijeme i nježno skidanje šminke kako se ne bi oštetila i kako se ne bi povećao rizik od nastajanja bora.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
26.01.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh