« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
MAGNEZIJ, ŠETNJA...

Kako spriječiti grčeve u mišićima

Nagli grčevi u mišićima izazivaju veoma jaku i neugodnu bol - najčešće se grče mišići lista ili stopala...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

magnezij

,

korisnost magnezija

,

grčevi u mišićima

Iako grčevi u mišićima nisu opasna pojava ako se ne javljaju često, oni su vrlo neugodni i bolni. Najneugodnije je kad se pojave tijekom noći, pa evo načina na koji ih možete spriječiti.

1. Više magnezija

Najčešći uzrok grčeva u nogama upravo je nedostatak magnezija. Tablete magnezija, i još bolje konzumiranje hrane bogate magnezijem kao što su integralne žitarice, sjemenke bundeve, sezam, mahunarke, koštunjavo voće, povrće i riba, spriječit će pojavu grčeva. Pijte mineralnu vodu koja sadrži magnezij.

2. Rajčica i banane

Jedite svježe zeleno povrće, voće, žitarice i nemasne mliječne proizvode, kako bi mišići dobili dovoljno kalcija, željeza i kalija, i mogli normalno funkcionirati. Jedite banane i pijte sok od rajčice jer sadrže kalij. Prije spavanja popijte šalicu čaja od kamilice.

3. Više šetnje

Lagana šetnja od 30 minuta dnevno poboljšat će cirkulaciju. Izbjegavajte dugo stajanje, sjedenje s prekriženim nogama, neudobnu i pogotovo tijesnu obuću i visoke pete. Kad god je moguće, podignite noge i odmarajte ih. Umjerene vježbe gode nogama, ali ako trčite ili plivate, neophodno je svakih pola sata istegnuti noge.

4. Kupke i ulja

Tople kupke prije spavanja odlična su prevencija i sredstvo za trenutno otklanjanje bola - najučinkovitija je pomoć potopiti noge u toplu vodu. Može vam koristiti grijanje mišića termoforom. Tople obloge s lavandinim ili đumbirovim uljem nanesite na listove i blago ih masirajte. Masaža mišića umanjuje njihovu napetost.

05.03.2011. 14:16:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh