« Život
objavljeno prije 11 mjeseci i 21 dan
SAVJETI

Kako spasiti vezu od blagdanskog ludila

Budite iskreni kad je riječ o vašim potrebama, ali ne tražite da vam partner skine mjesec s neba i problema ne bi trebalo biti

Pripazite malo da vam blagdani ne prisjednu...
Pripazite malo da vam blagdani ne prisjednu... (Arhiva)
Više o

problemi

,

veza

,

blagdani

Veze su u prosincu najkrhkije - predblagdansko i blagdansko ludilo donosi cijeli niz stresnih situacija, bitno intenzivnijih nego u drugim dijelovima godina, pa nije ni čudo da se u ovo doba godine ljudi najviše rastaju.

Vjerovali ili ne, istraživanje je pokazalo da je jedan od pet parova razmišljao o prekidu u prvoj polovici prosinca, dok se još jednak broj boji da njihova veza neće izdržati do kraja godine, pokazalo je jedno istraživanje. 

Naime, u predblagdansko vrijeme parovi se svađaju više nego inače, a najčešći razlozi su nedostatak novca, obavezno posjećivanje rodbine, trošenje na poklone, neravnopravno sudjelovanje u pripremama...

Stres zbog očekivanja da sve mora biti savršeno uzima svoj danak, zaboravljaju se dobre strane veze pa na površinu izlaze negativnosti.

Rješenje je, zapravo, prilično jednostavno - budite razumni i smanjite očekivanja. Budite iskreni kad je riječ o vašim potrebama, ali ne tražite da vam partner skine mjesec s neba.

Pokušajte na sve moguće načine odvojiti vrijeme koje će biti rezervirano samo za vas dvoje, a ako je to nemoguće, zajedno isplanirajte nešto nakon blagdana čemu se oboje možete veseliti.

Za kraj - blagdani će proći istom brzinom kao što su i došli, stoga se opustite i uživajte u njima.  

26.12.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh