« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako skinuti grubu kožu s laktova bez skupih krema

U pripremama za ljeto ne smijemo zaboraviti grubu kožu na laktovima, koju možemo učinkovito skinuti domaćim proizvodima

Ne zaboravite na laktove
Ne zaboravite na laktove (FreeDigitalPhotos)
Više o

piling

,

laktovi

,

koža na laktovima

,

domaći piling

Gruba koža na laktovima problem je koji postaje vidljiv s dolaskom toplih dana i majica kratkih rukava, pa evo savjeta kako je ukloniti preparatima iz kućne radinosti, bez potrebe za skupim kremama.

Prvo je potrebno napraviti domaći piling za koji vam trebaju samo dva sastojka, bademovo ulje i šećer. Pola decilitra bademovog ulja promiješajte s jušnom žlicom običnog šećera i nanesite na laktove. Smjesu umasirajte kružnim pokretima i ostavite pet minuta, pa isperite i osušite kožu.

Ako vam ostanu tamne mrlje, njih ćete se riješiti limunom, jer voćne kiseline uklanjaju mrtve stanice kože i djeluju kao izbjeljivač, a vitamin C će stimulirati kolagen za obnovu kože. Prerežite limun na pola i desetak minuta trljajte svaki lakat jednom polovicom limuna.

Za kraj postupka treba nahraniti kožu koju smo upravo tretirali, pa napravite hranjivu masku od karite maslaca i kokosovog ulja, a možete dodati i par kapi svježe limete u odnosu dvije žlice maslaca i jedan decilitar ulja.

Kokosovo ulje jača vezivno tkivo i čini kožu elastičnom, a karite maslac regenerira kožu dubokim prodiranjem u nju svojim vitaminima A i E. Masku nanosite svaku večer prije spavanja dok koža ne postane zdrava i glatka nakon par dana.

04.06.2013. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh