« Seks
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
MA DA?

Kako shvatiti da vas je partner prevario

Studija bilježi da glas može prenositi puno informacija o osobe bez obzira na sadržaj: spol, rasa, društveni status, osobine, čak i visina i težina

Glas će ga izdati, želio on to ili ne...
Glas će ga izdati, želio on to ili ne... (Arhiva)
Više o

nevjera

,

partner

,

glas

,

karakeristike glasa

Brojne se fizičke karakteristike, obrasci ponašanja i kvalitete (ili mane) neke osobe mogu otkriti isključivo iz zvuka glasa te osobe, bez obzira na semantičke informacije prenesene govorom.

Prema studiji nedavno objavljenoj u časopisu Evolutionary PsychologyYour Cheatin' Voice Will Tell on You: Detection of Past Infidelity From Voice (Vaš preljubnički glas će vas odati: Otkrivanje prošlih nevjera iz glasa), studenti su uspjevali točno procijeniti je li netko varao svog partnera samo slušajući snimku njihovih glasova.

Studija bilježi da glas može prenositi puno informacija o osobe bez obzira na sadržaj: spol, rasa, društveni status, osobine, čak i visina i težina; jesu li nečije tijelo ili lice simetrični - sve se to može saznati iz nečijeg glasa.

"Glasovi nose važne informacije vezane uz uspjeh u parenju i seksualno ponašanje", navodi se u studiji.

Znajući koliko toga mogu otkriti glasovi, Susan M. Hughes, profesorica psihologije na Sveučilištu Albright u Pennsylvaniji, prekopala je svoju bazu podataka s glasovima koji broje od 1 do 10. Hughes i njena kolegica Susan M. Hughes tražile su od studenata da slušaju uzorke 10 ženskih i 10 muških glasova.

Kako provaliti nevjernog partnera pročitajte na portalu Gentleman.hr

08.10.2017. 21:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh