« Seks
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
ZNATE LI?

Kako seks ženama produžava život?

Seksualna aktivnost na tjednoj bazi ženama produljuje telomere, završetke kromosoma koji ga štite od razgradnje

Treba seksa, treba...
Treba seksa, treba... (Arhiva)
Više o

žene

,

seks

,

duži život

Seks ženama produžava život, i to je znanstveno dokazano, tako da svaki muškarac koji se žali da mu draga nije dovoljno često raspoložena za igrice pod plahtama ima neoboriv argument za više seksa - no jedino ako se inače seksaju jednom mjesečno...

Naime, istraživanje provedeno na Sveučilištu California pokazalo je da žene koje vode ljubav barem jednom tjedno stare sporije od onih koje nemaju toliko aktivan seksualni život.

Sigurno se sada pitate u kakvom su odnosu seks i starost, odnosno mladost. Seks, čak i bez emotivne veze, utječe na telomere - završetke kromosoma koji ga štite od razgradnje. To su svojevrsne zaštitne kapice kromosoma koje utječu na dugovječnost.

U svakoj diobi stanice dolazi do skraćivanja telomera, a kraći telomeri znače veću vjerojatnost da će se DNK oštetiti. Dulji telomeri znače dugovječnost.

Analiza krvi žena koje su sudjelovale u istraživanju pokazala je da seksualna aktivnost na tjednoj bazi ženama produljuje telomere. Znanstvenici su analizirali seksualni život, emotivni odnos s partnerom, zadovoljstvo vezom i razinu stresa kod 129 žena.

Što je još važnije, zaključili su da zadovoljstvo ili nezadovoljstvo vezom i partnerom nemaju utjecaj na telemere, dok sam seks ima. 

Stoga, ne preostaje vam drugo nego - seksati se!

18.03.2018. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh