« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako se zaštititi od napasnih komaraca

Ako koristite losione i slične preparate, pokušajte koristiti one koji imaju jak miris lavande, bosiljka, ružmarina ili čak eukaliptus

Zaštitite se od gamadi
Zaštitite se od gamadi (Arhiva)
Više o

zaštita

,

komarci

S toplim danima stiže i ljetna pošast - komarci, pa evo naramak savjeta kako izbjeći da navale baš na vas.

Kako bismo se što bolje zaštitili od komaraca, potrebno je izbjegavati jarke boje poput žute, a pomažu i određene namirnice poput češnjaka i bosiljka jer ih njihov miris drži podalje od nas.

Češnjak zapravo prikriva miris ugljičnog dioksida kada izdišete, a osim toga, spojevi sumpora koji se izmjenjuju kroz vašu kožu, dodatno vas odbijaju od njih.

Korisna su i eterična ulja, metvica, limunska trava, a potrebno je i izbjegavati vlažna mjesta. Vanilija je prirodno sredstvo borbe protiv komaraca. Dodajte dvije čajne žličice vanilije u jednu šalicu vode, ulijte u bocu te se pošpricajte. Vanilija će 'zakamuflirati' vaš tjelesni miris i zadržati komarce podalje od vas.

Komarci su osobito skloni parfemima, lakovima, pa čak i dezodoransima. Ako koristite losione i slične preparate, pokušajte koristiti one koji imaju jak miris lavande, bosiljka, ružmarina ili čak eukaliptus. Ako imate krvnu grupu 0, bit ćete pravi mamac za ove insekte. Preporučuje se nositi i laganu odjeću prozračnih materijala, a sa sobom uvijek imajte i bocu vode za osvježenje.

16.06.2019. 15:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh