« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
INSTANT ZADOVOLJSTVO

Kako se usrećiti za samo deset minuta

Put do apsolutnog zadovoljstva životom je dugotrajan proces, no svako putovanje počinje prvim korakom

Fotografija vijesti
Više o

sreća

,

ljubav

,

život

,

zadovoljstvo

Svi ljudi na svijetu teže tome da budu sretni, da budu trajno zadovoljni svojim životom, ali put do tog neprocjenjivog pozitivnog osjećaja nije nimalo lak jer iziskuje temeljite promjene vlastite osobnosti.

Glavni preduvjet za postizanje apsolutnog zadovoljstva samim sobom je unutarnja harmonija, no pošto je za to potrebno puno vremena i truda, a svi smo mi jako nestrpljivi iako znamo da promjene ne dolaze preko noći, donosimo vam nekoliko savjeta kako se usrećiti u samo nekoliko minuta.

Čitajte - Deset minuta je možda premalo vremena za knjigu, no dovoljno je za listanje nekog lakog štiva, časopisa o svijetu mega-popularnih glumaca, manekenki i pjevača. Spletke, lažni glamur te tko-je-s kime i tko-je-koga pružit će vam kratkotrajno utočište od vlastitih životnih nedaća.

Kupujte - Šoping lijeći sve probleme, a čak ne morate napustit udobnost svog doma da uživate u blagodatima kupovine. Pretraživanje artikala na nekoj on-line trgovini zamijenit će razgledavanje izloga u šoping centrima, a ako vam se neki predmet svidi možete ga i kupiti bez da ste izašli iz kuće.   

Slušajte glazbu - Nekoliko pjesama omiljenog benda ili izvođača može vas oraspoložiti i dati vam injekciju prijeko potrebne energije.

Meditirajte - Možda vam ovo zvuči kao "idiotski" potez, ali nemate što izgubiti osim deset minuta svog života - mala cijena za potencijalno postizanje zadovoljstva. Opustite se, zažmirite i duboko dišite, najgore što se može dogodit jest da zadrijemate, a svi znamo da u tome nema niša loše.

Vježbajte - Osim što ćete se riješiti stresa, tjelovježbom pridonosite vlastitom zdravlju ali i vitkoj liniji.

Telefonirajte - Deset minuta je možda premalo vremena da saznate sve novosti, ali je dovoljno da se požalite prijateljima na probleme koji vas more, a možete saznati i neki novi trač koji će vam vratiti smiješak na lice.

Neka vas netko izmasira - Zamolite nekog od ukućana da vam razbije sve bolne čvorove u leđima, to za posljedicu ima jačanje cirkulacije krvi u mozak što pak rezultira popravljanjem raspoloženja.

Počastite se - Život se ne sastoji samo od odricanja stoga se razveselite nekom ukusnom, ali zabranjenom slasticom. Krišku kolača ili red tamne čokolade mogu učiniti čuda vašem psihološkom stanju.

04.03.2012. 13:59:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh