« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
PODČNJACI

Kako se ujutro riješiti podočnjaka?

Ne trebaju vam ;)
Ne trebaju vam ;) (Arhiva)
Više o

podočnjaci

Podočnjaci su tlaka, naročito kad se ujutro probudite i izgledate kao vampir... stoga, trebali bi napraviti nešto pametnije od šminke...

U današnjem užurbanom načinu života je potpuno normalno na licu imati podočnjake. Podočnjake prikrivamo raznim kozmetičkim proizvodima, ali ono na što definitvno trebamo obratiti najviše pažnje su uzroci podočnjaka, a na njih možemo utjecati. 

Dovoljno sati sna je siguran lijek za podočnjake, što znači da bi trebali spavati barem 7 sati, kako bi organizam tijekom dana mogao normalno funkcionirati. Ukoliko nedovoljno i loše spavate, to će se nakon nekog vremena odraziti na vašoj koži. Kožne stanice i mišićno tkivo se regeneriraju za vrijeme spavanja, zbog čega nedostatak sna potiče stvaranje podočnjaka i ubrzava proces starenja.

Kavu je najbolje zamijeniti biljnim čajem, kao i što treba uravnotežiti prehranu. Hranu sa puno masnoća i brzu hranu treba izbjegavati, kako se ne bi odrazila na vašoj koži. Jedite što više povrća i voća, a najviše konzumirajte zeleno lisnato povrće, najbolje sirovo.

Smanjite unos soli u organizam kako se u tijelu ne bi zadržavao višak vode i pijte sok od mrkve. Najbolje je da pijete puno vode, barem 8 čaša na dan.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
31.05.2022. 08:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    31.05.2022. 19:05
    treba puno spavati i sve ok
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh