« Život
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
HEH

Kako se svađate? Zdravo ili nezdravo?

Svađa može biti konstruktivna i korisna, no u puno većem broju slučajeva je štetna i toksična za vezu, pa provjerite koji je vaš stil

Kako se vi svađate?
Kako se vi svađate? (Shutterstock)
Više o

svađanje

,

razlozi svađa

Zdrava svađa postoji, vjerovali ili ne, jer ponekad uspijemo iz svega toga izvući neke pouke i riješiti probleme koji su nastali u vezi. No, daleko češće svađa unosi razdor među partnere i šteti vezi, pa evo nekoliko znakova da je vaša svađa nezdrava.

>> Najčešći uzroci svađa u modernim vezama >>

Prvo i osnovno, ako se tijekom svađe ne slušate međusobno nego je svatko fokusiran na svoje riječi i svoju istinu, teško da ćete doći do rješenja.

Drugi je problem želja za pobjedom u svađi. U tom slučaju su zapravo oboje gubitnici, jer niste riješili problem, a jedan od partnera osjeća se izuzetno loše jer vjeruje da je izgubio. Agresivnost je obilježje ovakvog načina svađanja, a to ne može donijeti ništa dobro u vezu.

>> Povremene svađe dobre su za vezu >>

Bijes je osjećaj kojem u svađi ne bi trebalo biti mjesta, jer je izuzetno destruktivna emocija koja će u svađu unijeti neželjene riječi, a njih se poslije ne može povući ...

Za kraj, ako se uvijek svađate oko istih stvari, sigurno su vam već dosadili partnerovi argumenti, kao i njemu vaši. I opet, ništa dobro ne može doći iz takvog načina "rješavanja problema".

>> Kako izbjeći jedne te iste svađe u vezi ili braku >>

08.11.2014. 09:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh