« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
HIK

Kako se riješiti štucanja

Nema veće neugode nego sjediti za stolom u gostima i početi štucati i to onako, nezaustavljivo

I ovo bi moglo upaliti
I ovo bi moglo upaliti (Arhiva)
Više o

štucanje

,

lijek protiv štucanja

Štucanje je jedna od najneugodnijih i najiritantnijih pojava, a pogotovo kad se nalazite u društvu. Doduše, društvo može biti i izvor problema, jer se štucanje najčešće javlja kao reakcija na brzo jedenje i gutanje zraka pritom, hladno piće ili ljuto jelo.

Naravno, stres i uzbuđenje su česti razlozi štucanja, a ono se manifestira na način da grčenje dijafragme širi pluća uz nagli rzaj, pa se dio dušnika u kojem su glasnice velikom brzinom zatvara. 

Prekid dotoka zraka na kraju dovodi do onih groznih zvukova koji prate štucanje. U principu, radi se o pojavi koja nije opasna po zdravlje, no izaziva jaku nelagodu ako se nalazimo u društvu.

Kako ga zaustaviti? Postoji niz narodnih vjerovanja, tipa plašenja i čaše vode sa šećerom, a stručnjaci kažu da je dobro pokušati odvratiti pažnju sa štucanja, primjerice pokušati se prisjetiti jučerašnjeg doručka ili pet crvenokosih žena koje poznajete.

Ako gornje ne upali, pokušajte ubrzano disati na usta ili nos, dahćući poput psa, što će opustiti zgrčenu dijafragmu i zaustaviti štucanje.

Za kraj, najbolji recept, no taj se ne može uvijek primjeniti - dobar, dugi poljubac s voljenom osobom (jedino ako uspijete nagovoriti najzgodniju osobu spola prema vašim preferencijama za stolom da vam pomogne na taj način).

26.12.2012. 11:41:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ori
    29.04.2014. 13:01
    ahahahah hvala,pomoglo mi je:pet crvenokosih žena koje poznajete :D
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh