« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
PRIRODA

Kako se riješiti strija

Strije su jednako neugodne kao i celulit, nitko ih ne želi, pa što ih se ne biste riješili ovim receptom

Kako se prirodno riješiti strija
Kako se prirodno riješiti strija (Arhiva)
Više o

zdrava koža

,

strije

,

strija

,

krema protiv strija

Strije, te izdajničke pruge na koži za koje obično optužujemo debljanje, ne moraju nužno biti posljedica velike promjene u kilaži, jer je dobar dio dio u našem genetskom nasljeđu od roditelja.

Naravno, dobar dio posla možete odraditi sami, na prvom mjestu pravilnom prehranom koja će kilažu održavati na normalnoj razini. Ako ste malo prekardašili tijekom zime, započnite vježbati, unosite puno vlakana putem voća i povrća i ubrzajte metabolizam zelenim čajem ili začinjenom hranom.

Unos tekućine je taođer vrlo važan, pa nemojte da vam prođe dan bez barem osam čaša vode koje će vam smanjiti apetit i omogućiti koži da ostane mekana i hidratizirana, što će spriječiti pojavu strija. Ako ste u stanju koje pogoduje nastanku strija, tj. pred vama je velika promjena kilaže, zbog trudnoće ili debljanja, barem tri puta dnevno mažite se kremom.

Poželjno je da kreme budu na bazi kakaa ili shea maslaca, a evo i recepta za domaću kremu koja će spriječiti nastanak strija:

četvrtina šalice shea ili kakao maslaca
žlica sezamovog ulja
žlica ulja pšeničnih klica
dvije žlice ribanog pčelinjeg voska
žlica ekstrakta vanilije
dvije kapsule vitamina E (otvorite i iscijedite u mješavinu)

Maslac s uljima i voskom i uljem iz kapsula miješajte nad laganom vatrom kako bi se sastojci otopili. Kad se sve rastopi i izmiješa, skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Zatim umiješajte ekstrakt vanilije. Mješavinom se mažite tek nakon što se ohladi na sobnu temperaturu.

09.03.2013. 17:59:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh