« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
EH, DA...

Kako se riješiti nedjeljnog bluesa

Nerijetko se osjećamo umorno, tužno, bezvoljno - odnosno sve se to može sročiti u nedjeljni blues... pa evo kako ga prevladati

Nedjelja vam je koma? Evo savjeta!
Nedjelja vam je koma? Evo savjeta! (Arhiva)
Više o

depresija

,

nedjelja

,

nedjeljni blues

Nedjelja je mnogima najteži dan u tjednu zbog tjeskobe koja nas obuzima zbog početka novih radnih obveza.

Nerijetko se osjećamo umorno, tužno, bezvoljno odnosno sve se to može sročiti u 'nedjeljni blues.' Kako biste zaobišli te emocije i maksimalno iskoristili vikend, slijedite ove upute.

Držite se zdravih navika - nezdrave navike vikendom potpuno će vas umoriti i nećete imati energije za rani tjedan. Fokusirajte se na zdravu hranu, dovoljno sna i laganu aktivnost i vidjet ćete kako se mijenja vaš nivo energije u ponedjeljak. Možete isprobati meditaciju koja će vas suočiti s početkom novog tjedna i opustiti vas

Isplanirajte pozitivni ponedjeljak - velika promjena dogodit će se ako imate nešto čemu se možete veseliti u ponedjeljak. Isplanirajte kino s prijateljima, masažu ili jednostavno nešto u čemu uživate. Tako će nedjelja postati dan za iščekivanje pozititvnog, a ne za negativne misli.

Priprema u petak - neka vam petak poslijepodne postane vrijeme za planiranje ponedjeljka. Pokušajte sabrati što se događalo i što ste obavili tijekom tjedna, a na jedan papir napišite s čim morate početi u ponedjeljak. Tako ćete izbjeći tjeskobu u nedjelju i paniku oko novih obaveza. 

Slušajte sebe - tjeskoba može potaknuti negativne misli. Kontrolirajte i slušajte svoj um. Ako osjetite negativne misli, automatski sami sebe prebacite na nešto pozitivno i ramišljajte o stvarima kojima se veselite. Nemojte trošiti nedjelju na negative priče o tome što se može dogoditi sljedeći dan.

Uživajte u popodnevnim aktivnostima - nedjelja poslijepodne najkritičnije je vrijeme za blues i tjeskobu. Nemojte si dopustiti da zalegnete i prepustite se tim osjećajima. Isplanirajte aktivnosti, iskoristite to vrijeme za šetnju ili druženje s prijateljima. 

 

26.05.2019. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh