« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Kako se riješiti natečenosti

Ako su vam noge i lice često natečeni, znači da vam tijelo zadržava vodu. Viška vode bolje se riješiti prirodnim diureticima nego tabletama

Peršin je jedan od najboljih prirodnih diuretika
Peršin je jedan od najboljih prirodnih diuretika (Arhiva)
Više o

diuretik

,

prirodni diuretici

,

natečenost

,

natečene noge

,

natečeno lice

Natečenost je najčešće posljedica zadržavanja vode u organizmu, a imate li često natečeno lice ili stopala, problem je tu i trebate ga riješiti. 

Što uzrokuje natečenost? Konzervirana hrana, bijelo brašno, šećer i sol, gazirani napitci i sve moguće vrste grickalica, jer svaki gram ugljikohidrata od bijelog brašna može vezati čak i do 5 grama vode.

Rješenje problema je prilično jednostavno, a kao i uvijek, savjetovat ćemo vam da se okrenete prirodi, a tablete ostavite u ljekarnama. 

Prirodni diuretici su zdravi i neće imati nekih nuspojava ako ih uzimate u normalnim količinama. Za početak trebate piti osam do deset čaša vode dnevno, a što se tiče ostalog, tu je u prvom redu peršin, a uz njega sjajno djeluju limun, krastavci, mrkva i razni začini.

Dnevno možete konzumirati neograničene količine povrća i tri porcije voća dnevno, što će sve pomoći da se na prirodan način riješite viška vode vezanog u organizmu i oslobodite se natečenosti.

Stoga, na tržnicu i pribavite potrebne namirnice.

15.04.2014. 16:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh