« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako se prirodno boriti protiv strija

Koža se sastoji od tri sloja, vanjskog, srednjeg i najdubljeg sloja, a strije se formiraju u srednjem sloju kože i to tada kada se vezivno tkivo rastegne više od svojih mogućnosti

Muka svake žene...
Muka svake žene... (Arhiva)
Više o

strije

Strije su brazde na površini kože, vidljive linije koje su drugačije boje od ostatka kože. Većinom se nalaze na trbuhu, ali mogu se javiti i na grudima, bedrima, stražnjici i nadlakticama. Nerijetko znaju i pokrivati velike površine tijela. 

Jedan od glavnih uzroka nastanka strija je trudnoća, ali strije se mogu javiti i kao posljedica brzog rasta, stresa, gubitka ili dobitka težine, nasljednih čimbenika i rpomjena u fizičkom stanju.

Tri sloja

Koža se sastoji od tri sloja, vanjskog, srednjeg i najdubljeg sloja, a strije se formiraju u srednjem sloju kože i to tada kada se vezivno tkivo rastegne više od svojih mogućnosti zbog naglog skupljanja ili širenja kože.

kod kože koja se rasteže oslabljuje kolagen, zbog čega je njegov normalan ciklus proizvodnje oštećen i prekinut i zato dolazi do ožiljaka ispod vanjskog sloja kože.

Srebrna linija

Na samom početku ožiljak izgleda crveno ili ružičasto, a s vremenom se pojavljuje srebrna tanka linija na površini kože.

Na svu sreću postoji nekoliko prirodnih načina kako bi smanjili strije, jer ih je nemoguće u potpunosti ukloniti, ali možete napraviti da postanu što svjetlije i nevidljivije.

Više pročtajte na portalu zenskisvijet.com

30.07.2020. 21:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Cranberry
    30.07.2020. 21:44
    Teško genetika je to
  2. avatar
    armando
    30.07.2020. 21:49
    ima li lijeka?:****************nestanu ?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh