« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina
ZANIMLJIVO

Kako se osjećaju i žive studenti

Hrvatski studenti uglavnom su zadovoljni kvalitetom života, studijem i studiranjem, što je potvrđeno i podatkom da bi 65,3 posto studenata ponovno upisalo isti fakultet

Studentski život očito nije toliko loš
Studentski život očito nije toliko loš (Arhiva)
Više o

studenti

,

studentski život

,

kvaliteta života

Hrvatski studenti uglavnom su zadovoljni kvalitetom života i studijem, što najbolje pokazuje činjenica da bi ih dvije trećine ponovno upisalo isti fakultet, no zabrinjava činjenica da ih se polovica osjeća izuzetno umorno, kažu istraživači.

'Očekivala sam bolje rezultate u fizičkom i psihičkom zdravlju studenata', rekla je profesorica Irma Kovčo Vukadin, voditeljica projekta 'Ispitivanje kvalitete života studenata u Hrvatskoj' predstavljajući rezultate istraživanja, u kojem je putem on-line ankete sudjelovalo 1880 redovitih studenata visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj tijekom travnja i svibnja ove godine.

Riječ je o prvom nacionalnom istraživanju kvalitete života studenata, a proveo ga je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet uz podršku Ureda za suzbijanje zlouporabe droga.

Kovčo Vukadin kazala je da je jedno od područja istraživanja percepcija vlastitog fizičkog i psihičkog zdravlja, te se primjećuje da se studenti fizički osjećaju relativno dobro.

Prema anketi, u posljednje vrijeme pretežno je umorno 50 posto studenata, iscrpljenih je 48,4 posto, a napeto ili nervozno osjeća se njih 41,3 posto.

Posebno iskače još nekoliko podataka - samo 34,2 posto studenata redovito vježba, a njih samo 36,1 posto kaže da je u dobroj fizičkoj kondiciji.

10.12.2014. 10:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh