« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
MA DA?!

Hrvati žele strože pedagoške mjere

Pedagoške mjere za učenike do sada su bile propisane u statutima škola, no Ministarstvo obrazovanja i športa najavilo je uvođenje pravilnika

Hrvati bi žešće u školama
Hrvati bi žešće u školama (Arhiva)
Više o

pedagoške mjere

,

škola

Nekada su odgojne mjere bile šibom po dlanu. Međutim, nova vremena donose i nova pravila. Pedagoške mjere za učenike do sada su bile propisane u statutima škola, no Ministarstvo obrazovanja i športa najavilo je uvođenje pravilnika kojima bi iste mjere bile propisane za sve.

Shodno skorašnjim promjenama, portal EduCentar proveo je anketu na gotovo 350 ispitanika o uvođenju strožih pedagoških mjera u školama.

Više od polovice ispitanika (58%) podržava uvođenje strožih pedagoških mjera.

„Da, svakako škole trebaju preuzeti odgoj djece na vrijeme, ako to roditelji već nisu u stanju." komentira jedan od ispitanika, dok se drugi nadovezuje da 'nema autoriteta koji je u odgoju itekako nužan.' Jedan od ispitanika ističe da u današnje vrijeme 'roditelji nemaju dovoljno vremena za pravilan pristup djetetu, stoga je potrebna jača uloga obrazovnog sustava u odgoju.'

Trećina ispitanika (30%) podržava strože pedagoške mjere, no ovisno o kojoj vrsti mjere se radi.

„Ne dolazi u obzir nikakva vrsta nasilnih metoda. Ukori i ukori pred isključenje su dobri koncepti, ali se ne provode kako spada. Također, za nasilje među djecom potrebno je uvesti strože kazne. Recimo suspenzije - privremena isključenja, dok bi u složenijim slučajevima centar za socijalnu skrb trebao biti više uključen." predlaže jedan od ispitanika.

Također ispitanici navode da 'tjelesno kažnjavanje nije primjereno, nego da je potrebno djecu usmjeriti na vraćanje zajednici - volontiranje."

Svega 12% ispitanika nije za uvođenje strožih pedagoških mjera. 

10.12.2014. 14:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh