« Život
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
ZAPAMTITE

Kako se NE prekida veza

Prekidi su vrlo emotivni, privatni i intimni. Svatko tko je ostavljen zaslužuje znati razlog te pošten i fer pristup. Onaj tko odlazi treba poštovati osobu koju ostavlja i ne omalovažavati je ovakvim pristupima

Kako se pristojno prekida veza
Kako se pristojno prekida veza (Shutterstock)
Više o

prekid veze

,

veza

Prekid veze sam je po sebi traumatičan, i to za obje strane, pa bi ga trebalo napraviti na pristojan način, kako ne bi ostao još gori okus u ustima. No, novo doba donijelo je i nove, loše običaje koje treba izbjegavati u tim situacijama:

Ponašate se kao da ste već prekinuli - ova pasivno-agresivna fora obično služi da bi se isprovocirao prekid, ali na najgori mogući način. Druga strana vidi da više niste zainteresirani, ali kad vas upita, negirate. Čekate da joj dojadi vaše grozno ponašanje i ostavi vas. Nitko ne zaslužuje takav način. Izađite iz veze na pošten način. Objasnite, raskrstite i krenite drugim p

Prutemed drugim ljudima - prekid je vrlo privatan i intiman događaj. Vrlo je nepristojno i ružno prekinuti s nekim u restoranu ili na partyju jer se mora suočiti s bujicom neočekivanih emocija pred drugim ljudima. Osim ako se bojite da će ta osoba reagirati nasilno, prekid ostavite za "četiri oka".

Preko poruke, SMS-a, Whatsappa ili društvenih mreža - da, danas svi masovno komuniciramo preko messengera, ali to ne znači da važne razgovore i dalje ne trebamo obavljati uživo, jedan na jedan, oči u oči. Prekid porukom je kukavičji čin koji onemogućava ostavljenom da spozna cijelu situaciju.

Preko videopoziva ili govorne pošte - osim ako vaš partner ne živi u istom gradu kao vi, živi u inozemstvu i slično, nema razloga zašto biste prekid obavili na ovaj način.

Rekli ste drugim ljudima prije nego što ste partneru - nikad ne znate tko što može otkriti nekom drugom. Kažete li drugima da ćete nekoga ostaviti, a on to sazna prije prekida, strašno ćete ga povrijediti.

14.07.2016. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh