« Život
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
SAVJETI

Kako se može dodatno zaraditi?

Dodatna zarada uz redovnu plaću nikada nije na odmet, a osobito dobro dođe u trenutnoj inflacijskoj krizi

Ako baš niste pri lovi...
Ako baš niste pri lovi... (Arhiva)
Više o

novac

,

dodatna zarada

Inflacija, nesigurnost poslova, otkazi, posao... sve to gnjavi običnog čovjeka više nego do sada, pogotovo nakon što nas je pandemija bacila unatrag u nekim stvarima... pa svi razmišljaju kako bi dodali još koju kunu/euro/valutu u svoj džep (koji je sve tanji).

E pa, postoje neki poslovi za koje ne trebate baš neko iskustvo i znanje, a niti početna ulaganja koji bi mogli biti baš za vas.

Evo koji su to...

Čuvanje kućnih ljubimaca - za ovaj posao "sa strane" također se ne traže nikakve posebne kvalifikacije, dovoljno je tek da ste kroz svoj život bili u blizini kućnih ljubimaca i znate kako se treba ponašati prema njima. Do klijenata koji će vas zaposliti za čuvanje njihovih ljubimaca možete lako doći nudeći svoje usluge na društvenim mrežama, kao i informirajući susjede i prijatelje o svojoj ponudi.

Instrukcije - za dodatno podučavanje učenika ili studenata često vas neće tražiti diplomu nego tek dobro znanje i iskustvo iz određenog područja. Ako dobro obavite posao s prvim klijentom, posao će vam se vrlo vjerojatno brzo širiti sam od sebe zahvaljujući preporukama.

Prodaja osobnih stvari koje su višak - u svojim domovima nerijetko imamo razne stvari, od namještaja do kuhinjskih aparata, odjeće i elektronike, koje više ne upotrebljavamo ili ih želimo zamijeniti. Takvi predmeti idealni su za prodaju jer ćete si uštedjeti prostor u domu i zaraditi nešto novaca.

Testiranje proizvoda ili web stranica - dodatno zaraditi se može i testirajući proizvode ili web stranice, tako da dajete povratne informacije i ispunjavajute ankete. Dijeleći svoje iskustvo, autor na Insideru je naveo da je on koristio platforme kao što su Survey Junkie, Testerup i BetaTesting. Tu je zgodno spomenuti svakako i jednu od najpoznatijih takvih platformi - Panda Research. Iako plaćanja za te poslove mogu biti prilično niska, autor smatra da se to isplati, posebno tijekom hladnih zimskih vikenda kada se nema što drugo raditi.

06.03.2023. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh