« Život
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako se lako i brzo spakirati

Sezona putovanja je pred nama, što znači i - pakiranje, aktivnost koja je rijetkima užitak, a većini izvor priličnih frustracija

Kako se učinkovito spakirati
Kako se učinkovito spakirati (Arhiva)
Više o

putovanja

,

putovanja

,

kofer

,

pakiranje

Pakiranje kofera za put većini je ljudi prilično mrzak posao, ali kad na kraju te muke uslijedi putovanje, sve se lako zaboravi. Ipak, nerijetko se događa da tek po dolasku na odredište shvatite da ste nešto zaboravili, pa evo par savjeta profesionalca - dizajnerice kofera Lise Adams.

Lista stvari - prva stvar koja vam treba je detaljna lista potrebnih stvari: dokumenti, novac, putne karte, a za klince napravite posebnu listu. Ne zaboravite na moguće probleme s vremenom pa složite popis minimalnih potreba za sve eventualne nezgode.

Izvadite na krevet svu robu koju planirate nositi - prvo složite odjevne kombinacije pa tek onda slažite odjeću u kofer - tako ćete izbjeći da nosite previše stvari na odmor. Još praktičnije je ako nosite odjevne predmete koji se mogu kombinirati na više načina.

Odjeću rolajte - umjesto klasičnog slaganja, odjeću rolajte u kofer. Manje će se gužvati, više će je stati i unutrašnjost kofera bit će preglednija kad ga otvorite.

Popunite prazan prostor - kad ste popunili kofer velikim komadima odjeće i ostalih stvari, rupe, odnosno prazan prostor popunite čarapama, potkošuljama ili manjim majicama i gaćicama. Naravno i njih rolajte. 

Pakiranje kozmetike - najbolje je da tjedan dana prije puta spakirate kozmetičku torbicu i stvari iz nje koristite na dnevnoj bazi. Kad dođe trenutak polaska znat ćete što vam treba od kozmetike, a što je bilo suvišno te ćete sadržaj prilagoditi svojim potrebama.

Najlonske vrećice - spakirajte nekoliko najlonskih vrećica koje će vam dobro doći, primjerice, za nošeno rublje. 

Knjige - da bi vam prtljaga bila lakša, birajte literaturu s mekim koricama. Ukliko nemate u planu pročitati cijelu Anu karenjinu, fotokopirajte dio koji planirate čitati. Knjiga se neće oštetiti na plaži ili uprljati uljem za sunčanje, a vi ćete nositi lakši kofer sa sobom. 

Glomazniju obuću i odjeću na sebe, ostalo u kofer - na ovaj način ćete uštedjeti mjesto u koferu za nešto drugo ili si olakšati nošenje prtljage.

Dašak luksuza u koferu - kad spakirate sve što vam treba, dodajte u kofer mirisnu maramicu ili vrećicu lavande iz ormara kako bi vam roba mirisala. Možete jednostavno na običnu papirnatu maramicu nakapati par kapi omiljenog eteričnog ulja. 

Što ne spakirati u kofer - kako se ne bi prehladili na putu do željene destinacije uzmite sa sobom u vlak, autobus, automobil ili avion jedne čarape i vestu kojom ćete se ogrnuti. Naime, čest je slučaj da je u prijevoznim sredstvima ljeti jako hladno.

09.06.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh