Kako se čuva začinsko bilje
Bilje kupljeno u trgovini ili na tržnici ima vrlo kratak rok trajanja i brzo vene, ali ako primjenite neke od ovih trikova, uspjet ćete ga sačuvati na duži period
Začinsko bilje čest je gost u našoj prehrani, a nemali broj ljudi kupuje ga u trgovinama i čudi se što već nakon par dana više nema onaj karakteristični okus koji vole.
Naime, bilje kupljeno u trgovini ili na tržnici ima vrlo kratak rok trajanja i brzo vene, ali ako primjenite neke od ovih trikova, uspjet ćete ga sačuvati na duži period i koristiti s jednakim rezultatom kao i na dan kada ste ga kupili.
Bosiljak, korijander - čim ga kupite izvadite iz pakiranja, stavite u čašu s dva, tri centimetra vode i stavite u hladnjak, izdržat će i tjedan dana.
Drvenasto začinsko bilje - primjerice ružmarin i timijan, vadi se iz plastičnog pakiranja i umata u vlažnu kuhinjsku krpu, stavlja u plastičnu vrećicu za zamrzavanja koju se zatvori.
Ostaci - kupili ste pušlek peršina i ostalo vam je malo? Nasjeckajte ga sitno i zamrznite u posudi za led. Ako ne želite dodavati vodu hrani koju kuhate na taj način, možete ga pomiješati s otopljenim maslacem ili maslinovim uljem pa tako zamrznuti.
Uživajte!
Novi komentar