« Život
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Kako se brinuti o starom najboljem prijatelju?

Donosimo vam 5 savjeta kako pravilno brinuti o psu kad jednom dođe u starije dane te kad krenu polagano i razni zdravstveni problemi

Kad ostari, trebate ovako s njim...
Kad ostari, trebate ovako s njim... (Arhiva)
Više o

kućni ljubimci

,

pas

,

briga

,

stari pas

Spoznaja da naš dugogodišnji najbolji prijatelj stari, a nešto brže od nas, kod svakog imaoca pasa to bude obično jedan tužniji trenutak. No. bez obzira na sve prvenstveno treba imati na umu da naš stari prijatelj doista stari te da mu je potrebno posvetiti malo više vremena i angažmana s naše strane. Za nas počinje briga o starom psu.

Donosimo vam stoga 5 savjeta kako pravilno brinuti o psu kad jednom dođe u starije dane te kad krenu polagano i razni zdravstveni problemi.

1. Neka se kreće

Bez obzira na to što vaš pas stari i time postaje sve više lijen i sklon izležavanju treba imati na umu da se redovito kreće. To mogu biti lagane šetnje kroz park ili jednostavno neke igra u parkiću.

Ako bude se pas samo izležavao, velika je vjerojatnost da će se i udebljati, a što dovodi do većih pritisaka na njegove već stare zglobove, tu je još artritis, ali isto tako može doći do i raznih problema sa srcem. Stoga lagano vježbanje za vašeg starog pasa iznimno je važno, samo imajte na umu da nisu u cvijetu mladosti, spori su i stari.

2. Češći, ali prije svega redoviti odlasci veterinaru

Stariji psi zahtijevaju redovitije preglede kod veterinara. Preporučuje se, a to će vam vjerojatno reći i vaš veterinar, da se ti pregledi rade svakih 6 mjeseci bez obzira postoje li ikakvi simptomi bolesti ili bilo čega drugi, osim naravno prirodnog starenja.. Neki psi su više skloni bolestima pa se najbolje posavjetovati s veterinarom o učestalosti pregleda.

Svih 5 savjeta pročitajte na portalu Gentleman.hr

10.03.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh