« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako se boriti protiv masnih naslaga na trbuhu?

Višak kilograma na području trbuha može dovesti do hormonalnih poremećaja, problema s pšlodnošću, dijabetesa, visokog tlaka i problema sa štitnjačom

Riješite se visceralne masti
Riješite se visceralne masti (Arhiva)
Više o

masne naslage

,

trbuh

Osim što može utjecati na zdravlje, masno tkivo na trbuhu uzrokuje osjećaj nezadovoljstva fizičkim izgledom, a višak kilograma na području trbuha može dovesti do hormonalnih poremećaja, problema s pšlodnošću, dijabetesa, visokog tlaka i problema sa štitnjačom.

Što je više masnog tkiva na području trbuha to se manje proizvodi hormon adiponektin koji smanjuje upale i stres, a koji je povezan i sa letinom odgovornim za kontrolu apetita. Na taj se način povećavaju rizici prejedanja i upalnih procesa u organizmu.

Zdravi proteini

Ako želite poboljšati zdravlje i smanjiti obujam struka morate povećati unos zdravih proteina i masnoća, jesti manje obroka više puta na dan, smanjiti unos ugljikohidrata i pojačati kretanje.

Vlakna su neprobavljiva i nemaju kalorijsku vrijednost, ali su kod zdravog mršavljenja od velike važnosti jer za svakih 10 grama vlakana tijelo sagorjeva 40% masti.

Vlakna

Vlakna kontroliraju brzinu probave, potiču izlučivanje hormona gladi i odgađaju osjećaj gladi nakon obroka. Najbolji izvori vlakana su voće, žitarice, povrće i grahorice, a najbolje ih je jesti u svježem i cjelovitom obliku.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
24.11.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh