« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
ISPROBAJTE :)

Kako savladati proljetni umor

Umjesto da se u proljeće osjećamo fizički i psihički bolje prati nas pospanost, vrtoglavica, glavobolja i manjak koncentracije

Ni kava ne pomaže
Ni kava ne pomaže (Arhiva)
Više o

proljetni umor

Proljetni umor je nezgodna stvar - vani je sunce i lijepo vrijeme, a mi umjesto da se osjećamo fizički i psihički bolje prati nas pospanost, vrtoglavica, glavobolja i manjak koncentracije. Jednostavno - nije nam ni do čega. 

Nakon uspavane zime dani su dulji, potrebno nam je više energije i prilagodba drukčijem bioritmu pa hormonske promjene kod brojnih izazivaju ozbiljan stres, a time i umor.

Stoga, evo pet savjeta kako se boriti protiv proljetnog umora:

Budite fizički aktivni - iako ste umorni, natjerajte se da izađete iz kuće ili stana i odete negdje u prirodu. Ako vam se to čini previše, barem prošetajte svaki dan pola sata. 

Hidrirajte se - pijte dovoljno tekućine. Barem litru i pol vode dnevno. Jedite domaće juhe, pijte čajeve. Sve to godit će vašem tijelu. 

Prilagodite prehranu - tržnice su pune svježeg povrća i voća stoga zaboravite na ostatke zimnice i počastite svoje tijelo salatama, rotkvicama, mladim lukom, špinatom, blitvom i raznim voćem. Vrlo je važno pojačati i unos vitamina C. 

Spavajte dovoljno - vrlo je važno priuštiti tijelu dovoljno sna pa stoga kad vam se navečer očikrenu sklapati, ne odgađajte odlazak u krevet. Posao može čekati.  Što se tiče dnevnog drijemeža, izbjegavajte ga u korist kvalitetnog noćnog sna. 

Sunčajte se - kava s prijateljicom na osunčanoj terasi, izležavanje u parku ili sadnja cvijeća na balkonu. Štogod da izaberete - uživajte na suncu. Tijelu sada treba vitamina D.

05.03.2020. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.03.2020. 11:06
    biti sta vise na zraku
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh