« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Kako sačuvati djecu zdravom u školi?

U početnoj fazi bolesti ili prehlade je najbolje da dijete ostane doma kako bi se odmorilo i naspavalo, i oko toga ne bi trebalo biti dilema

Neka klinci ostanu zdravi
Neka klinci ostanu zdravi (Pexels)
Više o

djeca

,

imunitet

,

škola

Jesen je tu, škole su prepune, a iako djeca za vrijeme ljeta ojačaju imunitet zdravom prehranom i boravkom na svježem zraku, potrebno je omogućiti još neke bonuse koji će im pomoći očuvati zdravlje u školi punoj virusa i bakterija.

Za početak ograničite gledanje televizije jer što je dijete više pred televizorom to ima lošije prehrambene navike, izostaje komunikacija s roditeljima te se javljaju problemi s zadržavanjem pažnje.

Ne postoji određen broj sati koliko je dozvoljeno biti pred televizorom, ali lakše je kada se znaju pravila koja trebaju biti individualna tako da odgovaraju cijeloj obitelji.

Ako se dijete ne osjeća dobro najbolje bi bilo da ga ostavite kod kuće. Prehlađenom djetetu je potrebno više odmora i sna nego zdravom djetetu kako bi se u potpunosti oporavilo. U početnoj fazi bolesti ili prehlade je najbolje da dijete ostane doma kako bi se odmorilo i naspavalo. Nikako ga nemojte kljukati lijekovima i slati u školu jer će se stanje samo pogoršati.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
30.10.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh