« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
BEAUTY TIPS

Kako riješiti najčešće beauty probleme

Trebate li mijenjati šampon svakih nekoliko mjeseci? Isplati li se kupovati skupe proizvode? Kako se riješiti tamnih mrlja ispod očiju? Imamo odgovore na sva pitanja

Fotografija vijesti
Više o

njega kože

,

njega kose

,

makeup

,

beauty tip

,

beauty savjet

Imate li problema s kožom, kosom ili makeupom kojeg nikako ne uspijevate sami rješiti? Upitali smo stručnjaka za njegu kose, dermatologa i vizažista o problemima koji najčešće muče prosječnu ženu te kako  ih uspješno prevladati.

Njega kose

Treba li mijenjati šampon i regenerator svakih nekoliko mjeseci?

Samo ukoliko niste zadovoljni kako izgleda ili kakve je teksture. Kosa je vrlo osjetljiva na kemijske proizvode, stoga različiti preparati mogu na nju imati potpuno različite učinke. Primjerice, želite li da vaša kosa bude mekša na dodir, probajte s hidratizirajućim šamponom. S druge strane, ukoliko ste zadovoljni svojom kosom kakva je, nema potrebe da išta mijenjate.

Postoje li kakvi jednostavni trikovi da utvrdim hoće li mi nijansa kućne boje za kosu pristajati?

Birajte boju za kosu koja se slaže s bojom vaših obrva. Obrve služe kao vodič kakva će nam boja kose izgledati prirodno, a kakva ne. To vrijedi čak i ukoliko ste počeli sijediti, budući da dlake obrva uglavnom ne gube melanin poput onih na tjemenu.

Njega kože

Kad nemamo previše novca, u koji je proizvod za njegu kože najbolje uložiti malo više?

Osnovno je pravilo da ne morate ostaviti pravo malo bogatstvo u trgovini kako biste dobili kvalitetnu njegu kože. Ipak, ukoliko ste odlučili da želite potrošiti malo više novca na jednu vrstu proizvoda, neka to bude skuplji i kvalitetni antioksidalni serum. Dobar serum u sebi sadrži visoku koncentraciju tvari koje pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, čestica zaslužnih za starenje kože. Oni skuplji uglavnom su i kvalitetniji, stoga vam ne treba biti žao potrošenih kuna.

Trebam li mijenjati način njege s obzirom na godišnje doba?

Ne trebate potpuno mijenjati, već samo napraviti nekoliko manjih prilagodbi. Primjerice, zimi uvijek morate posebnu važnost pridavati hidrataciji kože, zbog hladnog zraka vani i vrlo suhog unutra. S druge strane, ljeti njegujte kožu tonerom sa salicilnom kiselom, koja će ukloniti višak mrtvi stanica kože i spriječiti onaj nezdravi masni look.

Make up

Što god radila, nikako ne mogu prikriti tamne krugove ispod očiju, što mi je činiti?

Dobar trik za kamufliranje tamnih tijelova kože jest da posvijetlite vanjske kuteve očiju, gdje većina ljudi ima tamniju kožu i drukčiju boju. Nanesite highlighter u obliku slova C od ruba zjenice do vrha jagodične kosti. Takav makeup doista otvara oči i čini ih puno svježijima i mlađima.

Koja tri esencijalna komada makeupa moram uvijek imati u torbi?

Puder, maskara i rumenilo. Puder i maskara u trenu mogu posvijetliti vaše oči, dok će rumenilo izjednačiti vaš ten. Izaberite puder i maskara u kremi i nećete morati nositi bilo kakav aplikator sa sobom. Uostalom, nanošenje i razmazivanje prstima najlakša je i najbrža metoda, a ujedno je i najbolji način da ujednačite proizvod sa kožom.

08.03.2012. 12:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh