« Život
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
ZAPAMTITE!

Kako razviti radne navike kod djece

Samokontrola nije izgrađena u djetinjstvu i normalno je da dijete nije u stanju kontrolirati svoje ponašanje onda kada bi trebalo...

Znamo da to želite :)
Znamo da to želite :) (Shutterstock)
Više o

djeca

,

radne navike

Radna navika gubi se kada se planirane aktivnosti izbjegavaju ili ako se od njih lako odustaje jer se čine preteške za dijete ili dijete jednostavno nije zainteresirano.

Formirane radne navike

Za postizanje uspjeha u životu formirane radne navike su jako važne, a ako se roditelji potrude da ih dijete usvaja od najranijeg djetinjstva, kasnije su od presudnog značaja u formiranju pravilnog odnosa prema radu kroz sazrijevanje i odrastanje.

Samokontrola nije izgrađena u djetinjstvu i normalno je da dijete nije u stanju kontrolirati svoje ponašanje onda kada bi trebalo. Upravo zbog toga za dijete rad predstavlja određenu neugodnost. A tu na snagu dolaze roditelji čiji je zadatak da djetetu pomognu na način da postavljaju jasna pravila i pravilno usmjeravaju dijete.

Ono što dijete treba shvatiti je da postoje zadovoljstva koja su štetna kao što su primjerice previše vremena provedenog pred računalom ili previše konzumacije slatkiša, ali i da postoje nugodnosti koje su korisne kao što su kulturno ponašanje za stolom, pospremanje igračaka, redovito održavanje higijene i učenje.

Roditelji imaju najvažniju ulogu

U svemu tome veliku ulogu igraju i roditelji koje dijete oponaša i ako roditelji sve te stavke odrađuju svakodnevno dijete će ih lakše savladati jer ući od roditelja.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
15.10.2018. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh