« Život
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ČARI LJUBAVI

Kako rasplamsati strasti u vezi

Već ste dugo u vezi ili braku i osjetite da stvari između vas nisu iste kao što su nekada bile? Ne očajavajte jer iskru strasti možete ponovno pretvoriti u požar

Fotografija vijesti
Više o

sreća

,

ljubav

,

seks

,

strast

,

muškarci i žene

,

duga veza

,

uspješan brak

Na početku veze iskre ljubavi frcaju na sve strane, no nakon samo dvije godine divlji požar strasti transformira se u žar koji će tinjati godinama. No kao i u prirodi, svaki žar se može ponovo rasplamsati samo je potrebno puno znoja i truda te malo mašte.

Donosimo vam nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da tinjajući žar pretvorite u plamen strasti i ljubavi.

Napišite partneru ljubavno pismo

Moderan, brzi stil života pogodan je da lako zaboravite što vas je prvenstveno navelo da se zaljubite u svog partnera. Uzmite si vremena kako bi na papir stavili sve što cijenite kod partnera, te zašto ste još uvijek zaljubljeni u njega ili nju. Uživat ćete pišući to pismo koje će vam ujedno pomoći da se prisjetite svih divnih trenutaka koje ste zajedno proveli.

Pronađite zajedničku aktivnost

Znanstvena istraživanja pokazala su da kada vi i vaš partner zajedno učite neku novu vještinu taj proces očvršćuje vezu između vas. Zajedničkim naporima postižete isti cilj, a to ujedno otvara nove teme za razgovor. Stoga pronađite neku aktivnost, neki tečaj ili vještinu koja vam je apsolutna novotarija.

Vratite se tamo gdje je sve počelo

Sjećate li se leptirića u trbuhu koji su letjeli naokolo kada ste vidjeli svoju ljubav na cesti? Vratite se na početak, otiđite zajedno na mjesto gdje ste izašli na prvi spoj, posjetite idiličnu oazu na kojoj ste prvi puta zajedno proveli odmor. Posjećivanje lokacija za koje vas vežu lijepe uspomene probudit će zatomljenu strast.

Naučite praštati

Praštanje ne znači zaboravljanje, ono znači ostavljanje ružnih događaja iza sebe. Praštanje znači da ste odlučili ne držati nečije loše ponašanje kao mač iznad njihove glave. Gledajući u budućnost, ne osvrćući se na prošlost pomažete samima sebi jer se praštanjem oslobađate svih negativnosti koje bi vas mogle izjedati iznutra.

Pronađite si solidne uzore


Pronađite parove koji su u dugotrajnoj i sretnoj vezi ispunjenoj ljubavi te ih pitajte koja je tajna njihovog uspjeha. Iznenadit ćete se kada saznate da se oni prepiru, ali što je najvažnije oni se ne svađaju. Iako imaju različita gledišta oni razgovaraju o problemu i pronalaze kompromis, a nije ni na odmet to što se međusobno poštuju i dive jedno drugome. Razgovor s parom koji ima dugotrajnu i uspješnu vezu ohrabrit će vas jer su i oni imali svojih uspona i padova, a sve prepreke u životu su riješili na zdrav način nikada ne gubeći iz vidika zašto vole svog partnera.

08.01.2012. 22:03:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh