« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
ORGANIZIRAJTE SE

Kako profitirati na nadolazećim rasprodajama

Siječanj je mjesec kad kreću rasprodaje kojima trgovci žele izvući ono malo preostalog novca iz blagdanima osiromašenih džepova

Fotografija vijesti
Više o

rasprodaja

Kad krenu siječanjske rasprodaje, lakše će vam biti doći do onih komada odjeće i obuće koje već dulje vrijeme mjerkate u trgovinama. Međutim, ukoliko dobro ne isplanirate što kupiti, lako vam se može dogoditi da u euforiji krenete kupovati stvari koje će na kraju završiti na dnu ormara kao još jedna od onih osamdeset posto odjeće koju ne nosite čak ni dvadeset posto vremena.

Kako biste spriječili da se to dogodi, treba vam dobra strategija. Dobro razmislite koji će komadi odjeće odoljeti vremenu i popraviti vaš stil oblačenja. Prvo napravite popis onoga što vam treba i tek tada krenite u kupovinu. Evo nekoliko važnih uputa. 

1. Dobro se pripremite

Prvo dobro pregledajte svu svoju odjeću i obuću i ustanovite treba li vam neki ključni komad odjeće, klasični kaput ili cipele koji ćete moći nositi godinama. Svilene bluze, veste od kašmira, sve su to komadi koji su većini tek na rasprodajama dostupni.

2. Napravite popis

Napravite popis stvari za koje mislite da su vam potrebne, a čak ako ga ne budete ni pogledali u trgovini, on će vam ipak pomoći izbjeći impulzivnu kupovinu. Steći ćete tako bolju bolju perspektivu i da ne zalutate u popustima. Na primjer, ako dugo želite kožnu jaknu, rasprodaje su idealno vrijeme da je nabavite.

3. Veličina je jako važna

Uvijek isprobajte odjeću na rasprodajam! To je sigurno naporno i dosadni, gužva je, ali nemojte dozvoliti da u žurbi kupite nešto što vam ne odgovara po broju ili vam ne stoji dobro. Veličina je uvijek bitna, zato nemojte kupovati nešto samo zato što je na sniženju. Također, u kabini možete najbolje provjeriti da li je neka stvar oštećena, a često se oštećena odjeća kupljena na rasprodajama ne može vratiti.

4. Investirajte u detalje

Investirajte u sjajne modne detalje. Iskoristite priliku da po sniženoj cijeni kupite fenomenalnu klasičnu kožnu torbu ili kvalitetan i lijep komad nakita. 

5. Ne čekajte zadnje dane rasprodaja

Najbolje bi bilo nekoliko dana prije početka sniženja obići trgovine i pronaći komade koje želite kupiti. Tako ćete točno znati što se nudi i kupovina će biti učinkovita i brza. Također, tako ćete spriječiti da se dogodi da željenog komada odjeće ima samo u XS brojevima jer se veći komadi rasprodaju najčešće već prvih dana rasprodaja.

06.01.2013. 10:10:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh