« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako pripremiti kožu za izlaganje suncu

Aktivne tvari u proizvodima za zaštitu od sunca djeluju na kožu "iznutra" u idealnim kombinacijama i omjerima, a koriste se i u prevenciji razvoja određenih oblika alergije kože na sunce

Budite sigurni na suncu
Budite sigurni na suncu (Arhiva)
Više o

zaštita

,

sunčanje

,

koža

,

vitamin E

,

karotenoidi

,

koenzim Q10

,

astaksantin

,

ulje boreča

Sunčanje je postalo prilično opasan sport, a najopasnije u cijeloj priči je naš nemar pri izlaganju suncu - rijetko se sjetimo nanijeti zaštitnu kremu kad "samo idemo u grad" i u ostalim situacijama kad smo izloženi suncu, a nismo na plaži..

Danas na tržištu postoje inovativni proizvodi s iznimno važnim sastojcima dobivenim iz prirodnih izvora kao što su ulje boreča, argana i ploda uljane palme, koji sadrže visok postotak antioksidansa za zaštitu kože "iznutra".

Ostali bitni sastojci u ovim pripravcima su nezasićene masne kiseline, vitamin E, astaksantin i ostali karotenoidi, selen, i koenzim Q10.

Astaksantin je moćni antioksidans koji pripada skupini karotenoida

Ulje boreča sadrži izrazito vrijednu gama-linolensku, palmitinsku, oleinsku i linolnu kiselinu, a iznimno bogato nezasićenim masnim kiselinama je i ulje argana.

Ulje ploda uljane palme također sadrži antioksidanse kao što su tokoferoli i tokotrienoli, a zastupljen je i vitamina K. Astaksantin je moćni antioksidans koji pripada skupini karotenoida, smanjuje oksidativne stres u organizmu i umanjuje razinu štetnih slobodnih radikala. Nezasićene masne kiseline regeneriraju zaštitni hidrolipidni sloj kože, djeluju na porast udjela hranjivih tvari u stanicama, stimuliraju međustaničnu oksigenaciju, neutraliziraju štetne slobodne radikale i štite vezivno tkivo. Time se sprječava isušivanje kože, gubitak elasticiteta, usporava pojava bora, a koža postaje mekša i zategnutija. Na ovako zaštićenoj koži manje se pojavljuje crvenilo te se manje razvijaju fotodermatoze - kožne bolesti povezane s izlaganjem kože suncu i usporava se starenje kože te razvoj karcinoma kože.

Aktivne tvari u proizvodima za zaštitu od sunca djeluju na kožu "iznutra" u idealnim kombinacijama i omjerima, a koriste se i u prevenciji razvoja određenih oblika alergije kože na sunce i korisni su saveznici u zaštiti od sunca.

24.06.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh