« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
SPAS

Kako prestati hrkati?

Hrkanje obično više gnjavi sve oko nas nego nas same, no kako nema baš dobar utjecaj na zdravlje, bolje ga se riješiti

Kako prestati maltretirati sve oko sebe
Kako prestati maltretirati sve oko sebe (Shutterstock)
Više o

hrkanje

,

problemi s hrkanjem

,

lijek protiv hrkanja

,

jastuci protiv hrkanja

,

oralni uređaji

,

nazalni uređaji

Hrkanje je problem s kojim se većina odraslih bori kroz život, a može uzrokovati širok spektar problema. Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da prestanete hrkati.

Lijekovi - To je obično najskuplji i najagresivniji način da zaustavite hrkanje, a ne preporuča se većini ljudi. Postoji nekoliko operacija, kao što su tonzilektomije ili slično da se uklone dijelove nepca kako bi se spriječilo hrkanje. Tu su i CPAP strojevi koji pomažu u održavanju vaših dišnih putova otvorenima za vrijeme spavanja pomoću zračne maske preko lica. 

Oralni i nazalni uređaji - dok se ti uređaji koriste za bilo proširivanje nosnog prolaza ili ždrijela tijekom spavanja, trenutno su hit ali ujedno i promašaj za većinu ljudi u smislu rješavanja problema hrkanja. Oralni usni komadi su obično prilično skupi i neugodni za korištenje, a nosne trake moraju se često mijenjati, tako da i to može biti prilično skupo. 

Jastuci protiv hrkanja - Ovo je najisplativiji i najjednostavniji način dostupan danas da riješite hrkanje. Način na koji vaša glava počiva dok spavate može biti veliki faktor zašto se događa hrkanje, pa tako imati uzglavlje koje podržava pravilan način spavanja može biti velik napredak. Dok smo utvrdili da su jastuci općenito najbolji način da pokušate eliminirati hrkanje, često može biti teško odlučiti se koji jastuk da kupite jer ih danas na tržištu postoji mnogo. Preporučili bi vam anatomske jastuke protiv hrkanja.

Izvor: savjeti-hr.com

06.09.2012. 18:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh