« Život
objavljeno prije 8 godina
SJAJNO!

Kako prekinuti bilo koju svađu?

Svađe su neizostavan dio svake veze, to mora biti jasno svima, no istovremeno treba dobro pripaziti da ih ne bude previše - a upravo za to služi ova jednostavna fraza

Ključ dobrog odnosa je dobra komunikacija
Ključ dobrog odnosa je dobra komunikacija (Shutterstock)
Više o

svađa

,

veza

,

završetak svađe

,

fraza

Dobra komunikacija ključ je svakog dobrog odnosa, no i u takvima povremeno dolazi do nesuglasica koje završavaju - svađom. E sad, kad u priču uleti adrenalin, svašta se može dogoditi, pa i da se najuzorniji par posvađa na mrtvo ime i ne razgovara danima, tjednima ...

Želite izbjeći takvu situaciju? Nema problema, kažu psiholozi, dovoljno je upotrijebiti čarobnu frazu koja će svaku svađu razvodniti i prekinuti - razumijem što želiš reći.

Istraživanje je pokazalo da upravo ta fraza čini čuda, jer ako partner vjeruje da razumijete njegovo ili njeno stajalište, sreća u odnosu je bitno veća nego ako je situacija obrnuta.

A sad malo razmislite - vjerojatno je to stvarno istina, preciznije, možete shvatiti zašto vaš partner tako misli, no ne slažete se s tim. I što onda? Zbog toga bi se svađa trebala nastaviti unedogled?

Naravno da ne, reći će većina nas svjesna da razlike u mišljenjima moraju postojati i da, istovremeno, treba biti dovoljno širokog pogleda na svijet da se složite da se ne slažete, ali da to ne znači da ne možete dalje zajedno.

Uz to, ovom frazom izbjeći ćete najgori mogući oblik svađanja - međusobno optuživanje koje se ubrzo počinje vraćati u povijest i pokazuje da ste, zapravo, zlopamtilo .. i jedan i drugi.

No, ako pokažete partneru da ga/ju slušate i razumijete, bez obzira na činjenicu što se ne slažete i jedan i drugi ćete poželjeti okončati svađu i stvar riješiti normalnim, mirnim razgovorom i dogovorom.

Isprobajte, radi bez greške!

13.04.2016. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh