« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako potaknuti rast kose na prirodan način

Ovo ulje jedinstveno je zbog sastojka mentola koji ima specifičan okus, miris i efekt hlađenja te se zbog toga uvelike koristi u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji

Kako lako do lijepe i zdrave kose
Kako lako do lijepe i zdrave kose (Arhiva)
Više o

kosa

,

menta

,

eterično ulje

Eterično ulje mente izbor je broj jedan kad se radi o njezi kose. Naime, ovo ulje jedinstveno je zbog sastojka mentola koji ima specifičan okus, miris i efekt hlađenja te se zbog toga uvelike koristi u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji. Menta je bogata željezom, magnezijem, mineralima, kalcijem te vitaminima A i C.

Eterično ulje mente za kosu - učinci

Jača korijen kose - menta je bogata sastojicima koji jačaju korijen kose i preveniraju njezino ispadanje. Sve što trebate je umasirati eterično ulje mente u tjeme. S obzirom da je ulje mente pomalo ljepljivo, poželjno ga je, radi lakše aplikacije, pomiješati s kokosovim uljem.

Potiče rast kose - ukoliko prolazite korz stresno razdoblje i to se odražava na vašoj četki za kosu, pomoć potražite u menti. Ovo eterično ulje pomaže rast kose i jača njezin korijen. Dovoljno ga je umasirati u tjeme. Ulje brzo prodire u kožu glave, stimulira folikul dlake te potiče cirkulaciju tjemena što rezultira bržim rastom kose.

Rješava probleme suhog vlasišta - iritacija vlasišta može biti vrlo neugodna pa vam čak i noću narušavati san. Zbog velike moći hdratacije eterično ulje mente je odličan izbor za suho vlasište. Sve što trebate je pomiješati eterično ulje mente s nekim baznim uljem poput bademovo ili maslinovog  i umasirati u kosu. Prekrijte potom glavu ručnikom i držite 30 minuta pa isperite vodom.  Ovaj postupak neće samo hidratizirai vlasište već i omekšati i nahraniti kosu. 

Eterično ulje mente za kosu će učiniti puno više od većine specijaliziranih proizvoda koje ćete pronaći na policama u trgovinama i drogerijama.

16.07.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh