« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
ISPROBAJTE :)

Kako postati jutarnji tip za mjesec dana?

Uz ove savjete u samo četiri tjedna postat ćete pravi jutarnji tip, a buđenja vam više neće predstavljati nikakav problem

Neka vam jutra budu vesela!
Neka vam jutra budu vesela! (Arhiva)
Više o

jutarnji tip

,

noćni tip

Noćna ptica? Ne možete se dići ujutro prije deset bez teške muke i jada, osjećate se pospano i tek vas treća kava budi? Nije rijetkost... no, treba vam samo mjesec dana da to riješite i postanete jutarnji tip!

Mislite da je nemoguće? Pokušajte slijediti ove upute i sve će se srediti...

Tjedan prvi

Ugasite sve ekrane prije spavanja - najmanje pola sata prije spavanja ugasite sve ekrane - televiziju, računalo, laptop i mobitel. Često netom prije spavanja uzmemo vremena da pogledamo što ima na dtuštvenim mrežama, javimo se voljenim osobama ili surfamo po internetu da provjerimo što se tog dana dogodilo. Međutim, to nije dobro jer vam to onemogućava kvalitetan san, a često vam je zbog toga i teže zaspati.

Tjedan drugi

Pripremite sve stvari za jutro - jednostavnije ćete ustati ako večer prije pripremite sve što će vam biti potrebno ujutro. Već navečer složite užinu za posao, pripremite odjeću koju namjeravate imati i sve ostalo što vam je potrebno sljedeći dan. Samim time skratit ćete vrijeme spremanja ujutro.

Tjedan treći

Zadnja kava oko 15 sati - iako nam je uživanje u kavi već prešlo u naviku, inače taj kofeinski napitak pijemo kako bismo se razbudili, dobili više energije i elana za dan koji slijedi. Međutim, svaka kava koju popijete nakon 15:00 sati mogla bi ozbiljno naštetiti vašem snu te vas tako učiniti umornijima, iscrpljenijima i pospanijima ujutro nego što ste bili kad ste tek krenuli na spavanje.

Tjedan četvrti

Čitajte prije spavanja - ne mislimo da trebate pročitati pola knjige prije spavanja kako biste postali jutarnji tip, dovoljno vam je samo nekoliko minuta. Čitanje prije spavanja opustit će vaše mišiće, a vi ćete biti smireniji te spremniji za san. Ujutro ćete se osjećati odlično i naspavano, iako možda niste dobili dovoljno sati sna.

I to bi bilo to... na vama je da probate i javite nam kako je prošlo...

28.06.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh