« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
SAVJETI

Kako pojačati imunitet na prirodan način

Da bi se tijelo odmorilo i omogućilo optimalnu funkciju imunološkog sustava sljedeći dan, preporučljivo je spavati najmanje sedam do osam sati

Juhe su sjajne!
Juhe su sjajne! (Arhiva)
Više o

imunitet

,

juhe

postoji i nekoliko jednostavnih stvari koje možete raditi kod kuće kako biste poboljšali svoj imunološki sustav.

Jačati imunitet

Nutricionistica Hannah Braye, koja radi za Bio-Kult, objasnila je Daily Mirroru načine kako pojačati prirodni imunitet tijela. I prvo što ona preporučuje jest da pobrinite se da se dovoljno naspavate noću.

''Da bi se tijelo odmorilo i omogućilo optimalnu funkciju imunološkog sustava sljedeći dan, preporučljivo je spavati najmanje sedam do osam sati'', napominje Braye.

''Isključite svu elektroniku najmanje sat vremena prije nego odete na spavanje, iskoristite to vrijeme za opuštanje uz čitanje knjige, meditaciju ili kupku kako biste opušteni mogli najbolje odmoriti'', dodaje.

Uz to, ona također sugerira korištenje probiotika.

Hranjive juhe

"Do 70 posto naših imunoloških stanica nalazi se u crijevima, a naše crijevne bakterije igraju ključnu ulogu u podržavanju jakog imunološkog sustava. Vremenom, pokazalo se da multi-sojevi probiotici (živi dodaci bakterijama) značajno skraćuju prehladu i smanjuju ozbiljnost simptoma'', izjavila je nutricionistica.

"Kako svaki različiti soj probiotika ima nešto različit blagotvorni učinak u tijelu, vjeruje se da multi-soj ima ukupne pozitivne koristi i stoga će biti u mogućnosti pomoći imunološkom sustavu na različite načine", dodaje.

I njezin je posljednji savjet da razmislite što jedete, jer neke namirnice više pomažu od drugih.

"Uživajte u hranjivim juhama za koje se kaže da su sjajne za podupiranje zdravog crijeva na kojem se nalazi većina našeg imunološkog sustava i bakterija. Konzumirajte raznobojno sezonsko, organsko lokalno povrće koji nudi širok spektar hranjivih sastojaka koji će surađivati zajedno kako biste osigurali da vaš imunološki sustav može raditi u najboljem redu kako bi se borio protiv bakterija i virusa'', rekla je Braye.

"Uključite češnjak u svoje kuhanje, on se stoljećima koristi kao prirodni antimikrobni lijek za borbu protiv infekcija. Kuhajte laganu hranu kako biste zadržali aktivni sastojak alicin ili ga dodajte pred kraj kuhanja'', objasnila je stručnjakinja.

Njezina preporuka uključuje jedenje artičoke, malina, jogurta, avokada, mahunarki, gljiva i kadulje kako biste poboljšali svoj imunološki sustav.

02.10.2020. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    02.10.2020. 10:24
    juhe obozavam
  2. avatar
    Cranberry
    03.10.2020. 08:09
    I ja isto pusaaaa
  3. avatar
    armando
    03.10.2020. 09:39
    zdrave su
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh