« Žene
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
ZANIMLJIVO

Kako po obliku tijela zaključiti koliko žene vole jesti?

Oblik tijela može imati utjecaja na želju za prekomjernom konzumacijom hrane i debljanje, pokazalo je vrlo zanimljivo istraživanje

Kakav je oblik tijela najveći problem
Kakav je oblik tijela najveći problem (Arhiva)
Više o

žene

,

oblik tijela

,

oblik jabuke

Prejedanje je jedan od glavnih uzroka pretilosti, a znanstvenici tvrde da su nakon dvogodišnjeg istraživanja došli do zaključka koji oblik tijela najviše utječe na tu lošu naviku - oblik jabuke.

U istraživanju su detaljno analizirane svakodnevne rutine i ponašanje ispitanica, a svaki mjesec sakupljali su se podaci o njihovoj sklonosti debljanju, ponašanju, prehrambenim navikama, željama i žudnji za određenom skupinom namirnica, ali i mentalnom stanju i promjenama aspoloženju.

Na kraju priče, među onima koje su bile sklone prejedanju bila je jedna poveznica u takvom postotku da se jednostavno ne smije zanemariti - čak 53 posto žena koje su sudjelovale u istraživanju i sklone nekontroliranom se prejedanju imale su oblik tijela jabuke.

Tijelo oblika jabuke opisuje naglašen dio torza, odnosno prsa, trbuha i ramena. Ženama ovakve građe tijela masne naslage se nakupljaju na području struka, trbuha i na leđima te su sklonije debljanju.

Ne čudi i da su žene građe jabuke najnezadovoljnije sa svojim izgledom, a kako je nezadovoljstvo često glavni uzrok prejedanju, rezultati se savršeno uklapaju.

23.11.2015. 18:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh