« Život
objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana
PROBAJTE I VI

Kako ostvariti sretan obiteljski život?

Uz ljubav, koja je najvažniji sastojak sretne obitelji, povjerenje i vrijeme provedeno zajedno su druge dvije bitne komponente, a postoji još jedna koja može učiniti veliku razliku

Lako do sklada
Lako do sklada (Shutterstock)
Više o

obitelj

,

sklad

,

harmonija

,

'Volim te'

Nekada je teško postići savršenu harmoniju u zajedničkom životu pod istim krovom, ma koliko mi voljeli svoju obitelj. Naši najbliži najčešće su oni na kojima iskaljujemo svoje frustracije te oni kojima na kraju dana pridajemo najmanje pažnje. 

No, znanstvenici su se pozabavili obiteljskim odnosima te nude rješenje ovom problemu. Kažu da postoji način kako poboljšati odnos te otkrili tajne koje vode sretnom obiteljskom životu.  

Uz ljubav, koja je najvažniji sastojak sretne obitelji, povjerenje i vrijeme provedeno zajedno su druge dvije bitne komponente, a postoji još jedna koja može učiniti veliku razliku. 

Rezultati istraživanja, koje je provedeno nad 1 000 obitelji u Ujedinjenom Kraljevstvu, kažu kako je izjava "Volim te" najmanje jednom dnevno jedna od najvažnijih stvari u gradnji i poboljšanju odnosa.

U top tri su još i pitanje o tome kako je netko proveo dan te mogućnost razgovora i otvorenost o svim temama

Istraživanje je također pokazalo kako su britanske obitelji zadovoljne ili veoma zadovoljne obiteljskim životom koji vode (96 posto), a njih 67 posto je priznalo kako je ispod njihovog krova više smijeha nego svađe.

Stoga, male stvari su one koje se cijene. "Volim te" jednom na dan zaista nije puno, a donosi mnogo. 

10.08.2018. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh