« Život
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
MOŽE USPJETI

Kako održati vezu na daljinu

Slanje staromodnog pisma može donijeti vezi novi osjećaj bliskosti, a miris parfema može izazvati i sentimentalnost

Posjećujte se barem dva puta mjesečno
Posjećujte se barem dva puta mjesečno (Shutterstock)
Više o

veza

,

ljubavna veza

,

veza na daljinu

Ljubavne veze su teške za održati same po sebi, a veze na daljinu imaju i dodatne probleme koji cijelu stvar znatno otežavaju. Stoga je pametno popričati sa partnerom i dogovoriti se u vezi detalja prije nego što se upustite u takvu vezu.

Ako ste započeli u normalnoj vezi koja se zbog posla ili nekog drugog razloga pretvara u vezu na daljinu, recite svom partneru koji odlazi kako ste uz njega. Jednako tako je pametno porazgovarati o tome što očekujete jedno od drugoga, kako želite komunicirati i koliko pažnje zahtijevate.

Iznenađenje vraća vezi strast

Važno je raditi na romantici u ovakvim vezama i svako malo napraviti nešto neočekivano, jer i veze na daljinu mogu upasti u rutinu. Iznenadite partnera pozivom, porukom, možda čak i seksi pozivom, a uvijek je dobro uzeti slobodan dan i posjetiti partnera. To će sigurno uvesti nove strasti u vašu vezu.

Mobiteli često uzrok nesporazuma

Pripazite kad šaljete poruke, mailove ili chatove na način na koji prenosite svoju poruku jer vaš partner ne može čitati vaš govor tijela i one sitne nijanse koje inače postoje u razgovoru uživo. U ovakvim situacijama lako može doći do nesporazuma.

Pametno je i izbjegavati teme za koje znate da bi mogle prouzročiti nesporazume i ostaviti ih za trenutke kad ste zajedno.

Razgovarajte svaki dan

Dogovorite se za jedno doba dana ili noći koje će biti rezervirano sam za vas i vaše razgovore, što je posebno važno ako živite u različitim vremenskim zonama. Svaki dan razgovarajte o svojim problemima, stresu, uspjesima i neuspjesima. Ovakvo ponašanje je znak dosljednosti i lojalnosti koje jačaju vezu.

Vrući telefonski seks

Nemojte dopustiti da brojni kilometri između vas unište vašu želju za seksom. Uz pomoć mobitela i interneta možete si zapapriti dan. Možete izvesti striptiz na Skypeu ili voditi vrući telefonski seks.

Pisma daje osjećaj bliskosti

Slanje staromodnog pisma, poštom, može donijeti vezi novi osjećaj bliskosti, a miris parfema može izazvati i sentimentalnost.

Posjet za čvršću vezu

Kako bi ostali povezani, stručnjaci kažu, posjećujte se barem jednom ili dvaput na mjesec, a prije nego što posjet završi dogovorite novi susret tako da mu se možete radovati prije nego što je i stari završio.

Ne zanemarujte svoj društveni život

Nemojte da vaš partner postane jedina stvar u vašem životu nakon što se udaljite jedno od drugoga. Nemojte zanemarivati svoj društveni život, družite se sa prijateljima- to će vam pomoći opustiti se i nećete se morati samo oslanjati na svog partnera.

Povjerenje je najbitnije

Logično je za očekivati da neće sve ići po planu, da će te i vi i vaš partner upoznavati nove ljude i družiti se s njima. Zato nemojte paničariti ako poziv zakasni jedan sat. To nije nužno naznaka da vas vara. Ako želite da vam se veza održi  morate imati povjerenja jedno u drugoga.

Odredite datum

Veza na daljinu nikako nije trajno rješenje. Odmah na početku se trebate dogovoriti koliko dugo ćete biti razdvojeni. Tražite novi posao, mjesto za stanovanje i tako poradite na zajedničkoj budućnosti.

25.08.2012. 23:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh