« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
SAVJETI :)

Kako odgajati djecu s ljubavlju

Odgajajte svoje dijete uz puno ljubavi i razumijevanja jer odgajanje djeteta uz batine, deranje i kazne nije potrebno, ali nije niti pozitivno učinkovito

Klinci moraju osjetiti vašu ljubav
Klinci moraju osjetiti vašu ljubav (Pexels)
Više o

djeca

,

ljubav

,

odgoj

Ubrzani životni tempo uvelike utječe na odnos djece i roditelja. Svakodnevnih obaveza je puno zbog čega roditelji ponekad ne stignu pokazati djetetu koliko ga vole. Ali to ne smije biti razlog da je tako i to se ne smije događati ako pored sebe želite imati sretno dijete koje će biti uspješno u životu.

Kao i za sve drugo u životu, tako i za roditeljstvo uvijek postoji način da se djetetu pokaže ljubav, a u nastavku vam donosim neke od njih.

Odgajajte svoje dijete uz puno ljubavi i razumijevanja jer odgajanje djeteta uz batine, deranje i kazne nije potrebno, ali nije niti pozitivno učinkovito, a jedino što djetetu ostaje od takve vrste odgoja je frustriranost i strah.

Stvaranje rutine

Odgajajte dijete tako da mu pokažete određene vještine zbog kojih će odrasti u zadovoljnu i sposobnu osobu i stvorite mu rutinu. Pokažite djetetu da brinete o njemu i da ga volite tako da mu objasnite što nije dobro na miran, ali čvrst način koji uvijek treba biti pun ljubavi.

Dijete savršeno primjećuje kada u razgovoru s njim gledate u kompjuter ili mobitel i kada ste odsutni i zato to nemojte raditi! Razgovarajte s djetetom tako da ga gledate u oči i da ga slušate koliko kod nije uvijek moguće posvetiti mu svu pažnju ipak odredite vrijeme u danu koje će biti namijenjeno samo djetetu i vama, a tada u tim trenucima sve obveze i posao stavite sa strane.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
17.03.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh